≫ 

Svi pričaju da se vojni rok vraća, a sada je Ministarstvo odbrane otkrilo pravu istinu

Prema rečima majora Milana Gujanice, takva odluka ne može da bude doneta bez uvažavanja svih faktora koji na nju utiču

  • 7

Uvođenje obaveznog služenja vojnog roka nije predviđeno u 2020. godini, kao što su preneli pojedini beogradski mediji, navode iz Ministarstva odbrane za portal Telegraf.rs.

Naime, prema rečima majora Milana Gujanice, takva odluka ne može da bude doneta bez uvažavanja svih faktora koji na nju utiču.

- Vraćanje vojnog roka je politička i ekonomska odluka. Ona ne može biti doneta bez uvažavanja svih faktora koji na nju utiču. Uvođenje obaveznog služenja vojnog roka nije predviđeno u 2020. godini i sva druga tumačenja su proizvoljna i senzacionalistička - naveo je on za Telegraf.rs.

Vlada Srbije donela je odluku o ukidanju obaveznog služenja vojnog roka od 1. januara 2011. godine. Od tog trenutka u vojsku su upućivani samo oni koji su to želeli.

VIDEO Svi kao jedan: Ovo su najmlađi oficiri Vojske Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    16. jul 2019 | 15:05

    Hocete da vojnici sluze vojni rok a vezbate sa NATO.120 vezbi u prosloj godini.Dali ste im citav sprat u Generalstabu.Vojnike tretirate kao robove.Nikakvi uslovi rada.Nikakve plate.Zadatak vojske je ratovanje.To joj je glavna namena iako moze i druge da ima.Glavna namena VS je ciscenje kasarni, odrzavanje oruzja i orudja...Zato vam i trebaju vojnici.Nema ko da cisti i usisava.

  • Aca

    16. jul 2019 | 15:51

    Treba da se uvede vojni rok obavezno danasnja omladina nije nizasta!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA