≫ 

Nastavak drame Požarevljanke: Posle 7 godina zatvora, mora da se iseli do 6. avgusta - ima 1 problem

U Peru je dospela na prevaru, preko lažne nagrade igre

  • 16
Vase Radović Foto: Facebook

Prethodnih osam godina života Vase Radović (49), domaćice iz Požarevca, mogle bi da posluže kao scenario za filmsku dramu, sa brojnim zapletima u koje je, tvrde njeni prijatelji, upadala ni kriva, ni dužna.

Ova žena od 2011. nalazi se u Limi, u Peruu, odakle nikako ne uspeva da se vrati u svoj Požarevac. A, tamo je, objašnjavaju njeni poznanici, dospela na prevaru, preko lažne nagradne igre u kojoj je, navodno, osvojila besplatno putovanje. O čemu se radi, bilo joj je jasno tek kad joj je pri povratku u prtljag podmetnuta droga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora.

Sada se oko njenog povratka u Srbiju angažovala i Ambasada Srbije. Radovićevoj je neophodna avio-karta sa samo jednim presedanjem od Lime do Beograda.

Vase Radović Foto: Facebook

- Ambasada Republike Srbije u Buenos Ajresu se angažovala oko povratka srpske državljanke Vase Radović u Srbiju iz Perua. Preduzela je potrebne mere u okviru svojih nadležnosti i izdala dokument na ime Vase Radović za povratak u Srbiju. Osim toga, Ambasada joj je više puta ukazala da je neophodno da kupi vezanu avio-kartu, samo sa jednim presedanjem, za let na relaciji Peru - Srbija.

Novinar Slobodan Vasić, organizator akcije za sakupljanje novca i kupovinu avionske kartu za Vase, kaže da je pomoć države i dalje neophodna.

- Prvi put je sakupljeno 1.200 evra za avionsku kartu Lima-Rim-Beograd, ali je ona propala jer Vase nije uspela da dobije novi pasoš. U drugoj akciji obezbedili smo 530 evra za kartu Lima-Madrid-Beč-Beograd, ali je ona propala, jer Vase nije imala vizu za Španiju - kaže on.

Vase Radović Foto: Facebook

On ne skriva nadu da će uz pomoć MSP, koji je, umesto pasoša, za Vase obezbedio pasovan - putni list, koji ističe 6. avgusta, uspeti da kupe pravu kartu, koja bi podrazumevala samo jedno presedanje.

- Moramo naći način da se sa MSP usaglasimo da li će joj oni obezbediti vizu ukoliko je to potrebno i da li su spremni da dotiraju nedostajući novac, ukoliko u narednih dvadesetak dana ne uspemo da sakupimo potrebnu sumu - kaže Vasić.

On je, kako kaže, spreman da pokrene i treću akciju za sakupljanje novca, u nadi da će to biti poslednji i uspešan pokušaj da se Vase, najzad, vrati kući.

Vase Radović je, u lažnoj nagradnoj igri navodno osvojila putovanje u Peru 2011, ali joj je, pri povratku, u prtljag podmetnuta droga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora. Na uslovnu slobodu je puštena posle sedam godina, ali od tada ne uspeva da se vrati u Srbiju. Prvi pokušaj je bio pre nekoliko meseci, drugi 9. jula, a treći mora da usledi do 6. avgusta, jer do tada važi njen pasovan.

VIDEO: Snimak spektakularne akcija: Svi su se pitali zašto policija juri kamion, kad ono...

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    17. jul 2019 | 12:32

    Ko jos veruje u Bajke??? Kakva nagradna igra....😆😆😆

  • Н. С.

    17. jul 2019 | 12:22

    А што се ви толико ангажујете око Васе. ?. Зар ми немамо пречих послова од сумњивих награда, и свега сумњивог што је снашло ову жену?. Као да су је везали очи и водили је све време?.

  • drago

    17. jul 2019 | 12:40

    prevarant

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA