≫ 

Vulin o padu helikoptera kod Aleksinca: "To se dešava"

- Najvažnije je da su piloti zdravi. To se dešava. Eto, pre nekoliko dana su se sudarila dva Bundesverova aviona, F-35 je više puta pao - navodi ministar odbrane

  • 6

Nezgode poput one koja se dogodila helikopteru "gazela" , kada je pao kod Aleksinca, ne mogu da se predvide, a najvažnije je da su piloti zdravi, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je do nezgode helikoptera "gazela" došlo prilikom redovne vežbovne aktivnosti i ističe da je letelica bila ispravna.

- Najvažnije je da su piloti zdravi. To se dešava. Eto, pre nekoliko dana su se sudarila dva Bundesverova aviona, F-35 je više puta pao - navodi ministar odbrane.

Dodaje da nezgoda koja se desila "gazeli" ne može da se predupredi.

- Helikopter je bio ispravan. Najmanje pet potpisa morate da imate da bi se jedan vazduhoplov stavio u let. Na nama je da uvek avioni budu ispravni, piloti spremni za let, a ovakve stvari se dešavaju i dešavaće se - napominje Vulin.

Kada je reč o PVO sistemu "mistral", ministar odbrane naveo je da je to najmoderniji sistem bliske zaštite. Prema njegovim rečima, naše jedinice a i cela Srbija biće sigurnije.

- Do kraja godine ćemo imati novih helikoptera više nego ikad. Održavamo i svaki od ovih koji su u letnom stanju. Puno se ulaže u vojsku, u kvalitet tehnike - rekao je Vulin.

Vežba, Vojska, Godišnjica, Pasuljanske livade Helikopter "gazela"; Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vojska se, kako je rekao, naoružava da Srbiji niko ne preti.

- Kada je Srbija snažna i obučena, niko neće da je dira. Sve što radimo radimo da bismo sačuvali mir - istakao je ministar odbrane.

VIDEO: Kaciga i sedište na mestu pada aviona

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA