≫ 

Sanja i Anđela iz Beograda su 3 godine zajedno, a njihova veza je posebna: Podržavaju nas roditelji

Njihov odnos specifičan je iz više razloga. Sanja je rođena sa distrofijom mišića i oduvek je u kolicima, a sa svojom devojkom, ona se bori za prihvatanje razlika

  • 20
Lezbijke, Sanja i Anđela, par

Foto: Martin Stamenković

Svaki put kada pomislite da vaša ljubav nije uspela, jer je naišla na prepreku, dobro pogledajte ovu fotografiju, koju je napravio Martin Stamenković.

Na njoj su Sanja (29) i Anđela (25) iz Beograda upoznale su se putem društvenih mreža i skoro tri godine su u ljubavnoj vezi. Njihov odnos specifičan je iz više razloga. Sanja je rođena sa distrofijom mišića i oduvek je u kolicima, a sa svojom devojkom, ona se bori za prihvatanje razlika.

U saradnji sa fotografom Martinom Stamenkovićem, odlučile su da poziraju za njegovu izložbu "Love", koja će biti održana 16. avgusta u Pride Centru u Beogradu. Anđela i Sanja će time podržati njegov projekat i one koji se plaše da budu ono što jesu.

- Od kada znam za sebe, u kolicima sam, tako da me negativni komentari nikada nisu preterano doticali. Važno mi je da moja porodica, kao i Anđelina, prihvata našu vezu i podržavaju nas. Ja sam im rekla da samo želim da poštuju nju, da možemo zajedno da se pojavljujemo na nekim proslavama ili javnim mestima uopšte. Ne želim da se krijem. Stalno nas dve provodimo vreme zajedno i ne znam kako bih igde mogla bez nje - počinje priču za "Telegraf" Sanja.

Zbog svoje seksualnosti nikada nisu imale nikakve neprijatnosti, a nemaju problem ni sa mišljenjima drugih ljudi. Stoga su hrabro i pristale na fotografisanje. Kao reakcija na ono što je Martinov objektiv zabeležio, došlo je mnogo lajkova, novih pratilaca, a ružne komentare u startu je zanemarila.

- Možda je ljudima glupo da bilo šta loše pričaju ili dobacuju zbog mene ovakve kakva jesam, ne znam. Ne mogu to da prosuđujem. U Srbiji je normalno očekitvati da će doći loši komentari uz sve što ima veze sa LGBT osobama, ali to me nije sprečilo da se fotogrfišem. Sve dok ne budemo životno ugrožene, ne daj Bože, sve je podnošljivo - priča nam hrabra Sanja.

OD ROĐENJA SAM NAVIKLA DA SAM DRUGAČIJA

- Na sebe ovakvu morala sam da se navikavam od rođenja, da prihvatam stanje u kom se moje telo nalazi. Potom, usledio je period samopriznanja moje seksualnosti, tako da meni biti drugačiji proces je koji prosto traje ceo život. Mada, za mene je sve u mom životu normalno, jer 29 godina sam ovakva kakva jesam i to što jesam - rekla je Sanja Marković.

MARTIN: NJIH DVE SU BILE NAJLUĐI I NAJOPUŠTENIJI PAR

Pitali smo autra izložbe na kojoj će se naći i fotografija Sanje i Anđele, kako je raditi sa njima i šta je zamisao celog projekta.

- Odlučio sam se na ovaj projekat jer mi je dosta mržnje i dosta širenja iste. Želeo sam da moja treća izložba posle "F*ck Your Standards" ipak bude sličnog duha ali sa jednim ciljem, a to je da pokažem sve tipove ljubavi. Hoću da ukažem ljudima da ljubav prema samom sebi, prema suprotnom ili istom polu, ljubav prema svom telu, je "LOVE" i niko nema pravo da tu ljubav učini manje važnom jer je samo drugi oblik iste materije - rekao je za naš portal ovaj mladi, talentovani fotograf.

Otkrio nam je i da su upravo naše dve sagovornice bile "najopušteniji, najluđi i najzabavniji par" koji je on fotografisao.

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dare

    19. jul 2019 | 21:23

    zasto nekad ne izbacite neki tekst sa moralnom porukom,tekst o junastvu i pozrtvovanosti...Srpskim junacima

  • Vule

    19. jul 2019 | 20:52

    Zbog cega ovakvi tekstovi, kome je ovo bitno, zbog cega trujete narod?

  • Ssss

    19. jul 2019 | 22:26

    Ja zivim sa zenom vec 9 godina,bas mi je extra,srecni smo u prpoadajucoj drzavi srbiji,imamo decu i nekako prezivljavamo,mislim da je ovo veliki uspeh

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA