Vozači, oprez! Na ovom delu puta policija kontroliše brzinu kretanja, a kazne su paprene

Oni koji su se, pre nego su došli do ovog upozorenja, oglušili o prethodne znakove signalizacije i ograničili svoju brzinu koja je dozvoljena na auto-putu, dočekalo ih je ne baš tako prijatno iznenađenje

  • 16

Na auto-putu Subotica-Novi Sad, pred sam ulazak u Novi Sad vozače je danas iznenadila akcija saobraćajne policije i mnogi od njih su usled neprilagođene brzine i sankcionisani.

Naime, na deonici auto-puta pred sam ulazak u Novi Sad vozači su danas mogli da vide znakove signalizacije koji im savetuju da smanje brzinu i prilagode vožnju, kao i da je neophodna brzina prolaska te deonice 60 kilometara na čas.

Kako je zvanična brzina kretanja na auto-putu 130 kilometara na čas mnogi vozači su nakon uočavanja postavljenih saobraćajnih znakova pomislili da je reč o radovima na putu.

Oni koji su se, pre nego su došli do ovog upozorenja, oglušili o prethodne znakove signalizacije i ograničili svoju brzinu koja je dozvoljena na autoputu, dočekalo ih je ne baš tako prijatno iznenađenje.

Naime, nije reč ni o kakvim radovima, već patrola policije kažnjava nesavesne vozače, koji  posebno u letnjim danima, bukvalno možemo reči "divljaju" na auto-putevima.

Saobraćajna policija, policijski presretač, RADAR Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nekokoliko stotina metara nakon znakova signalizacije o neophodnosti smanjenja brzine, nalazi se patrola saobraćajna policije koja nesavesne vozače zaustavlja i dalje procesuira kolegama koji im predočavaju posledice prebrze vožnje i kolika kazna ih zbog toga očekuje.

Na odmaralištu pored samog auto-puta nalazi se pet patrola saobraćajne policije koje pišu kazne i razgovaraju sa vozačima koji su prekoračili dozvoljenu brzinu na tom delu deonice.

U cilju veće sigurnosti i bezbednosti u saobraćaju i na putevima Srbije, sprovodi se radarska kontrola na toj deonici puta i vozači odmah dobijaju zapisnik o načinjenom prekršaju.

Tokom prethodnih dana bili smo svedoci brojnih saobraćajnih nesreća na putevima Srbije koje su odnele mnoge mlade živote.

Tako je pre samo nekoliko dana na auto-putu kod Velike Plane život izgubio jedanaestogodišnji Veljko Stojković, dok se lekari bore za život njegove sestre Natalije (8) koja se nalazi u dubokoj komi.

Saobraćajna policija Foto: Marko Jovanović

Ne tako davno, na auto-putu Niš - Beograd, u ataru Male Krsne, poginuli su Jovan Bojić (59) i Tijana Bojić (33), a povređena je i beba stara godinu dana.

MUP Srbije svakodnevno radi na poboljšanju sigurnosti na putevima Srbije, kako bi se broj poginulih u saobraćajnim nesrećama smanjio.

Veliki problem jesu i gužve, kao i smena turista, te treba obratiti dodatnu pažnju i vožnju prilagoditi uslovima putovanja.

Takođe, usled visokih temperatura,vozači treba dodatno da obrate pažnju, jer lako može doći do malaksalosti, umora, pa i nesvestice zbog sunčanice i ustajalog vazduha u samom vozilu.

Posebnu opasnost na putevima predstavljaju i vozači kamiona, koje nakon dugih deonica i neprespavanih noći jednostavno stigne umor. Još jednom apel na sve građane, da poštuju saobraćajna pravila i da ne voze brže od života.

(Telegraf.rs/Srbija danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    21. jul 2019 | 13:05

    Ovo je SKANDAL. Oni su postavili te znake na auto putu bez ikakvog razloga. To treba da se sankcioniše. To znači stoje već danima. Bez ikakvog smisla. Vi još kao upozoravate. Ovo je za OSUDU

  • Sh

    21. jul 2019 | 13:10

    Ljudi ti znakovi stoje bez IKAKVOG RAZLOGA NA SRED AUTO PUTA. TO JE UŽAS

  • Ivan

    21. jul 2019 | 14:11

    Postave znak na auto putu 60 gde nema nikakvih radova da bi kaznjavali, ovo nema nigde u svetu sta radi nasa policija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA