≫ 

Apatinska pivara sprovela akciju „Recikliraj, uživaj i Drinu od otpada sačuvaj”

Okupljeni volonteri i učesnici regate sakupili 140kg otpada

  • 2
Recikliraj i Uzivaj apatnska pivara Foto: Dragan Karadarević

Ovogodišnji Drinski spust obeležila je i akcija Apatinske pivare u saradnji sa kompanijom Sekopak i JKP “12 septembar” - Bajina Bašta koji su udruženim snagama motivisali posetioce da pravilno odlože svoj otpad, očistili prostor oko starta samog spusta, a potom otpremili otpad na reciklažu.

- Kroz kampanju “Reciklirajte i Vi” više od 10 godina se trudimo da građane na različite načine edukujemo i podsećamo da recikliraju. Svake godine sa zadovoljstvom podržavamo Drinsku regatu u kojoj svi zajedno uživamo, a ova akcija je dokaz da svi zajedničkim snagama možemo da se udružimo i radimo na očuvanju životne sredine -  rekli su iz Apatinske pivare.

Okupljeni volonteri su uz pomoć učesnika regate selektovali i sakupili 140 kg otpada, aluminijumskih limenki, na početku Drinskog spusta ukazujući svim ljubiteljima letnjih druženja na važnost reciklaže i pravilnog odlaganja ambalažnog otpada.

- Ovaj tip manifestacije je odličan način da proširimo poruku o vezi između odgovornosti i reciklaže. U 2017. godini sprečili smo emisiju 21.871 tonu ugljen dioksida, a velikim koracima idemo ka našem cilju za ovu godinu - da recikliramo 60% ambalažnog otpada puštenog u promet. Primarna selekcija je ključna za napredak na polju reciklaže, zato smatramo da je ovo odličan način da doprinesemo građanima Srbije, ali i da ih uključimo u aktivnosti kako bi bili bolji sebi i našoj kući - planeti Zemlji - navode iz kompanije Sekopak.

Apatinska pivara reciklirajte i vi Foto: Dragan Karadarević

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    22. jul 2019 | 13:19

    Jedna jedina I neponovljiva je Ljubovijska regata sve ostalo su samo kopija.!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA