Suđenje Jutki kreće ispočetka 14. avgusta, pred novim sudijom

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora

  • 8

Suđenje doskorašnjem predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje zakazano je za 14. avgust pred Osnovnim sudom u Kruševcu nakon što je prošlog meseca izmešteno Osnovnog suda Brusu.

Suđenje će formalno krenuti iz početka pred novim sudijom, rekao je punomoćik oštećene Marije Lukić u ovom slučaju advokat Borivoje Borović.

Do izmeštanja krivičnog postupka protiv Jeličića je došlo odlukom Vrhovnog kasacionig suda, a na zahtev sudije iz Brusa.

Taj sud je utvrdio da su ispunjeni zakonski uslovi za prenošenje mesne nadležnosti, jer je Osnovni sud u Brusu sprečen da neometano postupa u ovom predmetu jer je, kako je utvrdio, došlo do podele određenog broja građana koji podržavaju okrivljenog ili oštećenu što manifestuju okupljanjem ispred zgrade suda sa mogućnošću da eventualno dođe i do fizičkog obračuna.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Optužen je da je uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog, i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Twity

    22. jul 2019 | 13:49

    Nadam se da Jutka nece biti zasticen,jer Zakon vazi za sve. Da ce ga kazniti i za zloupotrebu sluzbenog polozaja. I da ce u celosti odsluziti kaznu.

  • Ns

    22. jul 2019 | 13:31

    Pisi propalo

  • Roma

    22. jul 2019 | 15:49

    Izjava advokata protivnika Jutke, je krajnje plasljiva za neuke!? Uhvatila ga nervoza, pa želi da utiče na sud kako bi uplašilo Jutku!? . Živi bili pa videli,, setala Jana Milosiju za veresiju. Poznajem Jutku 40 godina kao domaćina za primer u Srbiji . Porodica mu je za primer visoko obrazovana!! Sve što je stekao jeste kada je bio vlasnik privatne firme. Sada je na gubitku finansijski od jkao se bavi politikom. Zapamtite, bilo kada budu izbori samostalno Jutka dobija sa 80 posto glasova!!! Opštinu Brus od devastirane za deset godina, napravio je medju vodećim u Srbiji. Izgrađene 30 hladnjača, hiljade km.puteva,vodovoda,bazena,igralista,skola,domova zdravlja, dom kulture, bazeni....!? Sve to samo zahvaljujući Jutki dovelo je opštinu Brus na pijedastal najbolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA