≫ 

Bulevar Bate Brkića u Novom Sadu otvoren za saobraćaj (FOTO)

Nastavljamo da stvaramo uslove za dalja ulaganja - rekao je gradonačelnik Novog Sada

  • 2
Bulevar Bate Brkica

Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novoizgrađeni Bulevar Bate Brkića koji se prostire od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, širine 40 metara i dužine 550 metara.

Glavni pravac obuhvata produžetak Ulice Bate Brkića koja sad ima dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru, razdelno ostrvo, pešačke i biciklističke staze, parking sa otvorima za drveće i zeleni pojas.

Bulevar Bate Brkica

Novoizgrađeni Bulevar Bate Brkića - Foto: novisad.rs

- Ova velika investicija je završena pre ugovorenih rokova, tako da Novi Sad od danas dobija novi bulevar, a Novo naselje, Satelit i Tozinovac novi izgled. Menjamo konfiguraciju grada, radićemo na ozelenjavanju i zaštiti životne sredine, a novi bulevar ne predstavlja samo bolju saobraćajnicu i infrastrukturu, nego utiče na bolji kvalitet života građana. Nastavljamo da stvaramo uslove za dalja ulaganja u ovaj deo grada koji je decenijama bio zapušten - rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Bulevar Bate Brkica

Novoizgrađeni Bulevar Bate Brkića - Foto: novisad.rs

- Novi Sad je zahvaljujući građanima i boljem budžetu rešio funkcionisanje jedne od važnijih saobraćanih trasa, a time je olakšana komunikacija između Novog naselja i Futoškog puta. Rešavamo veliko čvorište i saobraćajne gužve na uglu dva bulevara, Jovana Dučića i Slobodana Jovanovića. Ovo je nova veza, novi izlazno - ulazni pravac ka Novom naselju i veoma je važan i za Tozinovac koji je bio višedecenijski zapušten. Zato smo pored bulevara, radili i na blokovskom uređenju i na saobraćajnicama u ulicama bočno od njega, a nastavićemo da ulažemo u okolnu infrastrukturu - kazao je Vučević.

Vučević je rekao i da je za ovu investiciju iz budžeta Grada izdvojeno 870 miliona dinara, a da je od toga oko 500 miliona dinara uloženo u rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup nekretnina, dok su sami radovi iznosili 370 miliona dinara.

- Za sledeću godinu planiramo projektovanje Bulevara Bate Brkića prema Telepu i Bulevaru Patrijarha Pavla, proširenje Ulice Ilariona Ruvarca kao koridor koji će spojiti dva dela grada - rekao je gradonačelnik i najavio da Grad predano radi na rešavanju problema u vezi sa lokacijom na kojoj je predviđen bazen pre dosta godina, kao i na iznalaženju rešenja za problem parkiranja u Tozinovcu.

Bulevar Bate Brkica

Novoizgrađeni Bulevar Bate Brkića - Foto: novisad.rs

U susednim ulicama, Antuna Urbana i Anđe Ranković, svi radovi su takođe završeni. Raskrsnica ulica Anđe Ranković i Bate Brkića je trokraka, sa obeleženim pešačkim prelazima, a postojeći semafor na četvorokrakoj raskrsnici Futoški put, Ilariona Ruvarca i Bate Brkića prilagođen je rekonstruisanom stanju na raskrsnici i dodatno opremljen vremenskim displejima, kao i zvučnim uređajem za slepe i slabovide osobe.

Sem putne infrastrukture, u okviru ove investicije izgrađeni su vodovodna mreža, kanalizacioni kolektor i javno osvetljenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    22. jul 2019 | 16:12

    Lepo ste opremili puteve investitorima koji su pre godinu i nešto počeli da zidaju zgrade, gle čuda, tik uz taj bulevar, a završavaju se ovih dana.

  • Sremac

    22. jul 2019 | 16:10

    Je l' ostala neka parica da rešite problem bujičnih voda koje nastaju posle kiše, kod nas u Petrovaradinu, Kamenici, Bukovcu, Ledincima, ili plaćamo porez za gradske bulevare?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA