"Devojka ima pravo da se napije i legne gde hoće": Javio se svedok intervencije Hitne pomoći u Čačku

Doktorka je izašla iz vozila, stavila rukavice i počela da proverava puls i disanje i pokušavala da probudi devojku

  • 49

Jedna intervencija Hitne pomoći u Čačku, podigla je mnogo prašine u javnosti oko toga ko je tu postupio kako treba, a ko ne, pa su mnogi bili ljuti na zaposlene u Hitnoj. Kako smo ranije pisali, prolaznici su pozvali Hitnu pomoć zbog devojke koja je ležala na ulici, bez svesti.

Kivni građani svedoili su da lekarka koja je bila na intervenciji nije ni želela da izađe iz vozila, već je samo kroz prozor rekla da slučaj devojke nije za njih. Umesto kola Hitne pomoći, devojka je u bolnicu prevezena policijskim automobilom. Hitna pomoć, s druge strane, tvrdi da je pregled obavljen na terenu, a da stanje devojke nije bilo takvo da je potrebno bolničko zbrinjavanje.

Našoj redakciji javio se svedok, koji navodi da je te noći s društvom prolazio ulicom i da su ugledali telo devojke koje leži na zemlji i ne pomera se.

POKUŠALI SMO DA JE PROBUDIMO, ALI NIJE REAGOVALA

- Prišli smo devojci, pokušali da je dozovemo i probudimo, ali nije reagovala. Okrenuli smo je na bok i videli da joj je kosa bila u povraćki. Posle 3, 4 minuta ponovo je povratila. Pozvali smo Hitnu pomoć, a dispečerka nam je rekla da to nije slučaj za njih i da zovemo policiju. Odmah nakon toga sam pozvao policiju koja je došla veoma brzo i pozvala Hitnu pomoć koja je takođe veoma brzo došla. Doktorka je izašla iz vozila, stavila rukavice i počela da proverava puls i disanje i pokušavala da je probudi. Nakon toga je ustala i rekla policajcima "Devojka ima pravo da se napije i legne gde god hoće".

Prema rečima svedoka, doktorka se vratila se u kombi i otišli su.

- Nisam primetio da se bilo ko od svedoka drsko i bezobrazno obraćao lekarima. Policajci su nekako ubacili devojku u kola uz pomoć jednog svedoka i otišli - ispričao je ovaj prolaznik.

U drugom svedočanstvu tog incidenta se navodi da doktorka nije izašla iz saniteta, već samo "odokativno" procenila da nije reč o intervenciji koju treba da odradi njena ekipa.

PROLAZNICI BILI NEPRIJATNI PREMA EKIPI HITNE POMOĆI

Međutim, načelnica Hitne pomoći dr Jelena Todorović demantuje ove navode. U odgovoru lokalnoj redakciji navodi da je devojka pregledana i na osnovu toga je utvrđeno da ne postoje medicinske indikacije za hospitalizaciju i da zato pacijent nije prevezen u OB "Čačak".

- Služba itne pomoći intervenisala je 23. jula u 00.40 sati kod Vatrogasnog doma. Pacijent je pregledao dežurni lekar Službe hitne pomoći. Na osnovu pregleda, utvrđeno je da ne postoje medicinske indikacije za hospitalizaciju (stanja bez svesti, povrede, životna ugroženost i sl.), te stoga pacijent nije prevezen u OB "Čačak". Događaju je prisustvovala ekipa MUP-a zbog bezbednosnih razloga. Informacije o pacijentu i detalji o rezultatima pregleda zaštićeni su lekarskom tajnom. Na licu mesta nalazili su se prolaznici koji su bili veoma neprijatni prema ekipi Službe hitne pomoći. Mogući razlozi za takvo ponašanje nisu poznati, jer za ta lica nije prijavljena kućna poseta i ta lica nisu pregledana - navela je dr Todorović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mio

    26. jul 2019 | 21:17

    Da je pijana drogirana neznam sta duznost lekara je da pomogne i kada nije na radnom mestu a kamoli hitna pomoc. Sta mi hocemo?Evropu, Aziju sta god to bilo mi sa nasim ponasanjem nemamo mesta nigde. Pitao bi doktorku zna li muka ko je placa?Verovatno roditelji te devojke.

  • Milos

    26. jul 2019 | 21:17

    Sad Bogu hvala svi imate dobre mobilne sa dobrim kamerama.Ako koza laze rog ne laze.Mobilne u ruke i snimajte ih na javnom mestu.To narocito vazi za drzavne sluzbenike koje se finansiraju javnim parama iz drzavnog budzeta:zdravstvo, prosveta, policija, vojska...Kontrolisite kako i na sta trose pare poreskih obveznika.Vi ste im poslodavac.

  • persa

    26. jul 2019 | 21:55

    Lepo od ljudi koji su pozvali sluzbe, sto nisu ostavili devojku na ulici.Bravo za onog koji je okrenuo broj.Cim devojka lezi na ulici nesto nije u redu, samo se cudim toj doktorki kako ima srca da ostavi tu devojku.Sta da je njeno dete u pitanju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA