≫ 

Smejurija u Čačku: Zatvorili pogrebnu firmu, jer je ova reklama "zastrašivala" prolaznike (VIDEO)

Dve radnice su ostale bez posla

  • 7
pogrebno preduzeće u čačku Printskrin: Youtube/RTV Melos

Dve radnice su ostale bez posla, a radnja pogrebne opreme je zatvorena u Čačku nakon bizarne naplate za postavljanje reklame koju je poreski inspektor iz tog grada odredio ovoj prodavnici. Po njemu, reklama za pogrebnu opremu zastrašuje prolaznike, zbog čega je vlasniku naložio da mora da plati skoro 86.000 dinara kazne.

Po rečima dojučerašnjih radnica u ovoj prodavnici, reklame su bile istaknute na lokalu koji se nalazi u privatnom vlasništvu i na privatnoj parceli. Nad ulaznim vratima se donedavno nalazio natpis na kome se poručuje: "Profesionalna organizacija sahrana, Vama na usluzi. Hram Kraljevo, pogrebni ketering", uz slike hrane i kombija, što je, sudeći po inspekciji, izazivalo neprijatnost u pojedinim prolaznicima.

pogrebno preduzeće u čačku Ovako izgleda bez reklame, Printskrin: Youtube/RTV Melos

Na adresu firme je nedavno stiglo rešenje o naknadi za korišćenje javne površine, u kome se navodi da vlasnik mora da plati skoro 86.000 dinara, kako bi nastavio da tu drži reklamu.

DELUJE ZASTRAŠUJUĆE NA PROLAZNIKE

- Otišla sam u Poresku upravu da vidim zbog čega je cifra toliko visoka, odgovor je bio da ona "deluje zastrašujuće za prolaznike koji se tuda šetaju" - rekla je Marijana Miletić, jedna od bivših zaposlenih u ovoj radnji pogrebne opreme.

Kako je dodala, njenom gazdi se ne isplati da drži radnju, plaća dve radnice i toliku naknadu, zbog čega je njoj i koleginici morao da da otkaz. Život bez posla, kako kaže Marijana, jedina je stvar koja njoj deluje istinski zastrašujuće.

sporna reklama Printskrin: Youtube/RTV Melos

KONKURENCIJA?

Radnice i vlasnik sumnjaju da se iza cele ove priče krije konkurencija koja želi da ih udalji iz Čačka, navodi se u prilogu TV Melosa.

Veoma pristrasno oni su preneli priču o neobičnom i malo osnovanom zahtevu za naplatu naknade, pitajući se da li je Poreska inspekcija"ozbiljna služba ili sujeverna baba", te nazvavši neimenovanog inspektora (čiji rad bi na ovom slučaju verovatno trebalo da bude ispitan, ako je istina da je visinu naknade odredilo "zastrašivanje") - lakrdijašem.

Pogledajte prilog TV Melos:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    29. jul 2019 | 16:15

    Ajmo drzavo hapsenje podmitljivih cinovnika.

  • ZoGa

    29. jul 2019 | 16:58

    Reklama kao da organizuju rođendanske proslave, pa još i ono vama na usluzi 😁

  • Dejan

    29. jul 2019 | 16:21

    Pogrebna mafija😂 Hocu svoj deo, necete da me prevarite😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA