≫ 

Bratu i sestri vatra je odnela sve, ali im niče novi dom: Miljana i Pavle moći će da obeleže slavu

Bez krova nad glavom Pavle i Miljana Vesović ostali su u martu prošle godine

  • 0
Pavle Vesović, kuća Foto: Printskrin TV Čajetina

Od požara u kome je prošle godine porodična kuća brata i sestre, Pavla i Miljane Vesović, iz zlatiborskog sela Ljubiš izgorela do temelja, prošlo je nešto više od godinu dana. Zahvaljujući dobrim ljudima, koji su se Vesovićima našli u nevolji, nikao je novi stambeni objekat koji će biti useljiv na jesen.

Bez krova nad glavom Pavle i Miljana Vesović ostali su u martu prošle godine, kada im je vatra odnela svo pokućstvo koje su imali. Od tada žive u privremenom smeštaju koji nije adekvatan, te je iz tog razloga pokrenuta šira akcija za izgradnju nove kuće, a radovi su poslednjih dana intenzivirani.

U akciju opštine Čajetina, koja je uradila projekat, obezbedila prilazni put i izravnala plac, uradila temelje, obezbedila novac za majstore uključili su se i rodbina, komšije i prijatelji. Oni su pomoć prikupljali na raznim stranama.

Miljana i Pavle Vujisić, kuća Foto: Printskrin TV Čajetina

Tako je kuća sagrađena zahvaljujući ljudima dobre volje.

- Pravo da vam kažem, nisam očekivao da će se sve ovo završiti tako brzo. Nema ni mesec, mesec i po dana kako je kuća početa, a već je ukrovljena. Stigla je stolarija, uvedena je voda, radi se kupatilo. Odlično je, nema šta da se kaže. Sve je urađeno po propisu. Nadam se da će do jeseni sve biti gotovo. Pozdravljam i zahvaljujem se svima koji su pomogli - kaže Pavle.

Svi koji učestvuju u ovom humanom poduhvatu daće sve od sebe da se poslovi završe do jeseni, i da Pavle i Miljana svoju slavu Lučindan proslave u novom domu.

VIDEO: Zašto je požar u voždovačkom soliteru bio toliko strašan?

(Telegraf.rs/ TV Čajetina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA