≫ 

Važno upozorenje: Stiže jaka oluja! Spremite se za snažnu grmljavinu i grad, moguća su i izlivanja

U kratkom vremenskom intervalu moglo bi da padne i preko 30 mm kiše po kvadratu

  • 21

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da nas u noći između petka i subote očekuje jako nevreme.

Očekuju se grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, naročito u severnim i zapadnim predelima Srbije i na području Beograda.

Nevreme, upozorenje Upozorenje na nepogode, Foto: Printskrin/RHMZ

U kratkom vremenskom intervalu moglo bi da padne i preko 30 mm kiše po kvadratnom metru, pa će postojati i manja opasnost od lokalnih izlivanja u urbanim sredinama, jer odvodni sistemi neće moći da prihvate gromnu količinu vode u veoma kratkom roku.

Na području Vojvodine očekuju se i obillniji pljuskovi. U subotu se grmljavinske nepogode očekuju uglavnom na jugu i istoku Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    2. avgust 2019 | 21:14

    U pozegi grad velicine od 1cm, do 3cm ponegde. Naglo krenulo nakon vrucine, otreslo sve sto se otresti moze, padalo dobrih 15 minuta, i oduvalo sve pred sobom. Suncokreti unisteni, kukuruzi unisteni, loze unistene, plastenik izbusen, vocnjak nisam smeo ni da pogledam. Sreca moja pa ne zivim od toga, ali je steta, jer smo ulozili ogroman trud i rad, da bi imali ponesto zdravo za sebe...

  • Aca

    2. avgust 2019 | 20:38

    Ma nije moguce da u Beograd pada kisa? Zar on nije na vodi vec???

  • Ko razume shvatiće

    2. avgust 2019 | 21:40

    Čitam ove komentare i razmišljam kako preživeti. Svaka oluja, grad i nepogoda koja zadesi bilo koji deo Srbije udari po džepu sve nas. Paradajz ima martovsku cenu, krastavci takođe. Voće ne znam kad i mogu kupiti? Priroda se buni a seronje neće to da shvate jer oni mogu sve da si priušte i po svakoj ceni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA