Leskovčani u panici zbog napuštene kuće: Zmije izlaze iz nje, vlasnici kažu da ne mogu ništa

U Odeljenju za inspekcijske službe grada Leskovca rečeno je da ima zakonskih mogućnosti da se vlasnici nateraju da uklone iz svog dvorišta ono što ugrožava druge ljude, ali nisu objasnili koje su to mogućnosti

  • 11
Napuštena kuća, Leskovac, zmije Foto: Jugmedia

U Ulici Save Kovačevića 56 u Leskovcu stoji jedna napuštena kuća sklona padu, obrasla rastinjem, a koja je, kako tvrde komšije, stanište zmija. Gmizavci povremeno izmile u susedno dvorište ili na ulicu, pa se meštani pribojavaju od ujeda.

- Ovo je problem koji narušava našu kuću, a nema ko da nam pomogne. Išli smo od jedne do druge gradske službe i svako prebacuje loptu na drugu stranu. A tu je leglo gmizavaca i to velikih pa čak i zmija, čime je ugrožen život nas ukućana, a zbog čega smo svi u panici - žali se Jugmedii Velimir Bajović.

To je, kaže, problem cele ulice, tim pre što niko ne zna gde je vlasnik kuće.

- Pored toga, ugrožen nam je život i od stare kuće pored nas i drveća i nekakvih žbunova koji nisu mali nego ogromni - dodaje ovaj Leskovčanin.

A nije, zapravo, teško pronaći vlasnika jer na kući stoji tabla na kojoj piše da se ona prodaje i tri broja telefona.

Napuštena kuća, Leskovac, zmije Foto: Jugmedia

Jugmedia je dobila jednog od tri vlasnika – Dragoljuba Mladenovića, koji je kazao da je kuća na prodaji već tri godine i da su tri naslednika.

Na našu konstataciju da je kuća urasla u korov i da je postala zmijarnik, on je odgovorio da "jeste tako".

- Znam da je tako, ali ja tu ništa ne mogu. Čistio sam dok sam mogao sada bi trebalo da očiste i drugi naslednici - kazao je.

U Odeljenju za inspekcijske službe grada Leskovca rečeno je da ima zakonskih mogućnosti da se vlasnici nateraju da uklone iz svog dvorišta ono što ugrožava druge ljude, ali nam nisu objasnili koje su to mogućnosti.

Ova kuća i njeni nebrižni vlasnici nisu jedini u Leskovcu koji ne održavaju svoju imovinu čak i u centru grada. Problem je kada naslednika nema, ali kada oni postoje, kao u slučaju o kome pišemo, onda je i logično da se primene te zakonske mogućnosti i odgovorni propisno kazne, naravno, ako su nadležne službe uopšte zainteresovane.

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    4. avgust 2019 | 09:35

    Е,па пошто се наследници не могу договорити око чишћења свога дворишта,казните их глобом и роком да се реше змија и отпада...

  • Лицемер

    4. avgust 2019 | 11:34

    ЈКП да то одржава КРАТАК период а онда да власницима испоставе рачун и наравно, да по не плаћању рачуна покрену поступак принудне наплате. Брзо би се власници договорили.

  • Milica

    4. avgust 2019 | 13:53

    To je zemlja Srbija. Niko nizasta ne odgovara. Kako kazu napred, Opstina morato da sankcionise. Ocistiti i racun da plate vlasnici. Znaju ko je. Kad neko bude izujedan od zmilja svi ce se naci u cudu. Strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA