≫ 

Pas napao devojčicu (3) u Valjevu: Izujedao je za obraz, otac jedva uspeo da je odbrani (FOTO)

- Moja ćerkica je išla tik pored moje leve noge. Pas je sedeo, ja sam ga primetio. Dete je refleksno pružilo ruku prema njemu, jer ona voli pse i sami ih imamo kod kuće. On je neverovatnom brzinom krenuo prema njenoj glavi - priča Valjevac

  • 24
Napad psa, devojčica, Valjevo Foto: Vamedia

Pas lutalica u petak uveče na staroj autobuskoj stanici u Valjevu napao je devojčicu (3). Od napada dete je zaštitio otac koji kaže da se sve dogodilo dok su prolazili pored tamošnjih kafića. Devojčici kojoj se pas ustremio na glavu, u Urgentnom centru je ukazana pomoć.

Jedno lepo veče i šetnja na Tešnjarskim večerima za porodicu M.M. pretvorila se u pravu noćnu moru . Naime, u povratku sa Tešnjarskih večeri, sugrađanin M.M. sa svojom ćerkicom prolazio je pored kafića na staroj autobuskoj stanici.

- Moja ćerkica je išla tik pored moje leve noge. Pas je sedeo, ja sam ga primetio. Dete je refleksno pružilo ruku prema njemu, jer ona voli pse i sami ih imamo kod kuće. On je neverovatnom brzinom krenuo prema njenoj glavi. Uspela je samo da se okrene nazad, ali je dohvatio za obraz dva puta pre nego što sam uspeo da ga šutnem i da je odbranim - priča Valjevac.

Na detetovom obrazu se jasno vide tragovi napada i malena N.M ne zna da kaže mnogo o samom događaju, ali se i sam otac slabo seća svega što je usledilo.

- Posle toga se slabo sećam detalja. Iskreno, bio sam u velikoj panici. Pas je pobegao. Ja sam dete uneo u kafić gde joj je žena brisala obraz, zaustavljala krv, smirivala. Ja sam zvao suprugu da dođe kolima po nas. Paničio sam, vikao. Otišli smo u Urgentni centar gde joj je ukazana pomoć - kaže M.M.

Agresivan pas lutalica, napad psa Foto-ilustracija: Profimedia

Po njegovim rečima ljudi koji su sedeli u okolnim kafićima najpre su se okupili vidno zgroženi celim događajem, ali niko konkretno nije prišao.

- Bilo je tu dosta ljudi. Drugu decu nisam primetio, kažem vam da sam bio u velikoj panici, ona je plakala, bila je uplašena, obraz joj je krvario, nisam mogao dobro da vidim ni koliko ju je razderao. Ne zna šta da vam kažem, ovo nikada neću zaboraviti, nadam se da ona hoće i da neće imati taj strah od životinja, konkretno pasa - kaže M.M dok ponavlja da su generalno porodica koja voli pse.

Napad na devojčicu nije prvi u Valjevu i psi lutalice jesu veliki problem grada koji se očito rešava tako što se daje mogućnost tužbe i potom po proceni komisije isplata naknade. Veliko je pitanje da li je novac satisfakcija i rešenje za pretrpljeni strah devojčice od tri godine.

- Svi mi govore da tužim grad, još nismo doneli odluku o tome. Sada nam je najvažnije da ona bude dobro. Lično mislim da ovako ne postoji rešenje za pse lutalice. I najviše krivim ljude koji ih izbacuju na ulicu i naravno grad koji to ne rešava i ne kažnjava. S druge strane azil je prepun i psi tamo žive u nehumanim uslovima. Ne znam šta bih rekao osim da ne želim da se ovo dogodi ijednom detetu više u Valjevu - iznosi svoj stav Valjevac M.M

VIDEO: Čopor lutalica do smrti izgrizao ženu

(Telegraf.rs/Vamedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miks

    7. avgust 2019 | 08:49

    nisi trebao da kazes da si ga sutnuo,sada ce da te napadnu ovi sto vise vole kucice umesto decu.....

  • Roki

    7. avgust 2019 | 08:54

    Nemojte da dirate kerove oni su bitni državi od djece

  • Radivoje

    7. avgust 2019 | 09:42

    Moje Dete kada je napao Pas odma sam ga Rokno !! 🔫 A vi što branite Pse javite se meni !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA