Momčilo iz Niša doneo medalju Srbiji: Gimnazijalac osvojio bronzu na takmičenju iz astronomije

Na olimpijadi je učestvovalo 260 dece iz celog sveta

  • 12

Na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike, koja je ove godine održana u Mađarskoj, učestvovalo je pet učenika iz Srbije, a Momčilo Tošić, učenik Gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša, osvojio je bronzanu medalju.

Učenik Matematičke Gimnazije u Beogradu Pavle Smiljanić, dobio je pohvalu, a njegovi drugovi iz iste škole Đorđe Milić, Luka Carić i Zlatan Vasović sertifikat o učešću na Olimpijadi.

Na Olimpijadi, koja je održana od 2. do 10. avgusta u mestu Kesthej, učestvovalo je 47 zemalja iz celog sveta sa 52 tima, odnosno oko 260 učenika.

Rukovodioci srpskog tima su bili dr Sonja Vidojević i mr Vera Prokić.

Učešće našeg tima su pomogli, odnosno omogućili Ministarstvo prosvete, Društvo astronoma Srbije (DAS), Kompanija Dunav Osiguranje DOO, Turistička organizacija Beograd, kao i mnogi ljudi dobre volje koji su svojim entuzijazmom i volonterskim radom dali veliki doprinos, saopštili su rukovodioci tima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ема и Лука

    10. avgust 2019 | 18:30

    ЗАШТО овако стидљиво? Момак донео злато, а ви га поменули успутно. Дајте слику, биографију и коју реч више о успешном момку. Честитке "златном" момку МОМЧИЛУ ТОШИЋУ, родитељима и предметним професорима, школи! Хоћемо о ОВАКВИМА да се пише а не о старлетама, певачицама, задтугаркама,...

  • Senka

    10. avgust 2019 | 18:19

    Bravo. Pišite poštovani novinari više o ovakvim momcima,a manje o Lunama, Kijama.... i ostalim intelektualkama! I molim Vas objavite komentar pa makar vam se i ne dopadao.

  • Sju

    10. avgust 2019 | 18:35

    BRAVO MOMCILOOOOO...TI SI PONOS SRBIJE I UZOR NASOJ OMLADINI!!!BRAVOOOOOOO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA