≫ 

RHMZ se oglasio novom prognozom: Srbija u narandžastom, do utorka veoma toplo, a onda sledi preokret

Živa u termometru ići će do 38 podeoka

  • 2

U Srbiji će do utorka biti vrlo toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 38 stepeni, upozorio je RHMZ i dodao da je na snazi narandžasti meteo-alarm zbog visoke temperature vazduha.

Samo će na severu u utorak biti nesto prijatnije sa najvišom dnevnom temperaturom oko 32 stepena, navodi se u saopštenju.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature očekuje se u utorak krajem dana i u toku noći ka sredi, a prvo će zahvatiti severne i zapadne, a u sredu tokom dana i ostale delove Srbije. Lokalno se očekuju obilni pljuskovi i jak vetar u zoni pljuska.

Rhmz upozorenje kiša Prinstkrin: Hidmet.gov.rs

U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće od 16 do 24, a najviša od 35 do 38 stepeni.

U Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura biće 24, a najviša 37 stepeni.

Prema izgledima za sedam dana, do 19. avgusta, u utorak će biti sunčano i veoma toplo, osim u severnim krajevima gde će biti prijatnije sa najvišom dnevnom temperaturom oko 32 stepena.

Lido Foto: Mateja Beljan

Krajem dana i tokom noći u severnim i zapadnim krajevima, a u sredu i u ostalim naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature. Lokalno se očekuju i obilni pljuskovi (20 - 30 l za kratak vremenski period) i jak vetar u zoni pljuska.

U četvrtak još ponegde na jugu i istoku Srbije uz promenlljivu oblačnost kratkotrajna kiša ili pljusak, uglavnom u planinskim predelima, a u ostalim krajevima razvedravanje uz najvišu temperaturu od 27 do 30 stepeni.

Od petka do kraja perioda pretežno sunčano, u petak sa temperaturom koja će biti bez bitnije promene, a od subote malo toplije sa ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

SRBIJA U NARANDŽASTOM

Na području cele Srbije danas je na snazi narandžasti meteo-alarm zbog visoke temperature vazduha.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, narandžasti meteo-alarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. 

Stoga se savetuje da treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA