Vozači, pažnja! Policija od ponedeljka sprovodi pojačanu kontrolu brzine

Akcija traje od 12. do 18. avgusta. Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima

  • 68

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u periodu od 12. do 18. avgusta 2019. godine, navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srbije.

Ova međunarodna akcija će početi sutra u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

- Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine - ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila - navodi se u saopštenju MUP-a.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

saobracaj, saobracajac, saobracani policajac, saobracajna policija, kontrola saobracaja, kazna Foto: Tanjug/Rade Prelić

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    11. avgust 2019 | 16:36

    Sve je to super i treba svaki dan,ali kaznjavajte manijake koji divljaju putevima a ne obican narod koji vozi 3 ili 5 kilometara vise od dozvoljenog

  • Rix

    11. avgust 2019 | 16:43

    Sta lupate bre, pa kontrola mora da je uvek na najvisem nivou, radnik u proizvodnji svakog dana radi istim tempom, nema sada malo sporije sutra malo brze, toga nema. Saobracajcima je radno mesto na ulicama, ima ih dovoljno, i samo kontrola i kontrola, narod ih zato placa a ne da sede po nekim kancelarijama i kao nesto rade. Uvesti redovnu kontrolu u 3 smene, uvek na visokom nivou i mora biti rezultata, a rezultat toga je manje poginulih, malo li je.

  • Vranjanac

    11. avgust 2019 | 16:49

    Vozaci paznja trenutno se puni budzet...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA