≫ 

Od danas policija sprovodi pojačanu kontrolu brzine u saobraćaju: Proveravaće još 2 važne stvari

Akcija će trajati do 18. avgusta, a kontrolisaće se i korišćenje sigurnosnih pojaseva

  • 17

Od danas do 18. avgusta pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, saopštio je MUP.

Kako se navodi u saopštenju koje je dostavljeno medijima, ova međunarodna akcija će početi danas u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine - ručne radare, radare u sistemima video - nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, ističe se u saopštenju.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

VIDEO: Hrvat divljao po autoputu brzinom većom od 250 km/h

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    12. avgust 2019 | 11:00

    Hoće li važiti za sve ?

  • Mićo

    12. avgust 2019 | 10:12

    Staniti vi blizu kafana,blizu nocnih klubova,pa mlade kontrolisite i odma u aps ili da zovu roditelje da dolaze po njih.Da se smanji broj poginulih koliko toliko

  • Peca

    12. avgust 2019 | 10:22

    Peca mwne na 53,a ogranocenje 50..to je posao.. Nemoj na ibarskoj da pecate...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA