• 17

Od danas policija sprovodi pojačanu kontrolu brzine u saobraćaju: Proveravaće još 2 važne stvari

Akcija će trajati do 18. avgusta, a kontrolisaće se i korišćenje sigurnosnih pojaseva

  • 17

Od danas do 18. avgusta pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, saopštio je MUP.

Kako se navodi u saopštenju koje je dostavljeno medijima, ova međunarodna akcija će početi danas u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine - ručne radare, radare u sistemima video - nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, ističe se u saopštenju.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

VIDEO: Hrvat divljao po autoputu brzinom većom od 250 km/h

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • lav

    PUNI SE KOFERCE PO ZAKONU PIRAMIDE SAD VIDITE GDE VAM NOVAC IDE NA PUTEVE PUNE RUPA I PUTARINE KO U TURSKO DOBA KAD SU BILE NA KAPIJI ULASKA U GRAD TROSARINE

  • Milko

    A da li će se i kada u Srbiji kontrolisati upotreba telefona za volanom Svi su na telefonu kao da su u kancelariji a ne za volanom. DA NIJE PROBLEM I U TELEFONIRANJU???

  • Feniks

    Treba kontrolisati nocu, a ne ujutru kad normalan svet ide na posao. Preko dana ih ima gde hoces, a uvece nigde nikog, a u stvari nocu deca piju i voze, nocu pojacati kontrolu.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima