≫ 

Porodica čiji se otac Miroslav ubio zbog duga za struju dobila kuću: Majka i 4 dece živeli su u bedi

Stojanovići iz Jelašnice kod Niša novi život započeće u Zrenjaninu

  • 8

Samohrana majka i njeno četvoro dece uzrasta od šest do trinaest godina uskoro će dobiti novi dom. Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe", naime, kupila im je kuću na području Zrenjanina.

Za petočlanu porodicu Miroslava Stojanovića iz Jelašnice, kod Niša, javnost je saznala prošle godine, kada je on počinio samoubistvo ispivši otrov zbog duga za struju. Njegova supruga Slavica i deca Kristijan (13), Lazar (11), Veljko (8) i Kristina (6) ovih dana pripremaju seobu. U drugoj polovini ovog meseca smestiće se u novi dom.

Iz ruševne kuće u Jelašnici poneće tek nešto malo stvari, dečje garderobe i igračaka. Slavica se raduje preseljenju i novi dom. U staroj kući je bila u strahu za bezbednost dece i nje same. Brinula je i zbog narušenog zdravlja dece, koja su počela da poboljevaju, kako zbog loših uslova života, tako i zbog stresa usled gubitka oca.

- Sama sam odabrala Zrenjanin, jer ćemo tamo imati odlične uslove za život. Imamo gradsku liniju, u blizini je škola, u kući se nalaze tri spavaće sobe i dnevni boravak... A želim i da promenim sredinu jer me u staroj sve podseća na tragediju koja nam se dogodila - izjavila je za portal zrenjaninski.com Slavica.

Ona je neizmerno zahvalna humanitarnoj organizaciji na pomoći.

Podsetimo, Miroslav Stojanović je prošle godine digao ruku na sebe kada su njegovom domu isključili struju zbog duga od 22.000 dinara. Ne mogavši više da se nosi sa nedaćama, siromaštvom i bezizlazom koje ih je snašlo, on se odlučio na put bez povratka. Za porodicu je to bio užasan šok i težak udarac. I pored velike podrške sugrađana i ljudi dobre volje, živeli su sve teže, u kući koja je sklona rušenju.

VIDEO: Samohrani otac je radeći u Hitnoj pomoći spasao hiljade ljudi, a sada njemu treba naša pomoć:

(Telegraf.rs/zrenjaninski.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VR

    12. avgust 2019 | 10:58

    Sada su kuću dobili a ko će da ih dalje hrani,obezbedi ostalo za život ?

  • Zadnje vreme

    12. avgust 2019 | 11:13

    Ovo je sramota za državu, da socijalno ugroženim porodicama ne oprosti dug za struju... Dok su migranti maksimalno podržani

  • Mili

    12. avgust 2019 | 11:33

    Migranti zive kao bubreg u loju i ne placaju nista DOKLE DRZAVO PITAMO SE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA