≫ 

Biljana Regan u narodnoj nošnji šeta pistom usred Vašingtona, a reakcije Srba i Amerikanaca su iste

Mnogi su je savetovali da izabere "neki jeftiniji hobi", ali ona kaže da je za nju baštinjenje folklorne tradicije Balkana više od hobija

  • 2

Biljana Regan, rođena Šapčanka, vlasnica je jedne od najvećih riznica narodne nošnje na američkom tlu. Mnogi su joj govorili da je mogla da izabere i "neki jeftiniji hobi", ali ona kaže da je za nju baštinjenje folklorne tradicije Balkana više od hobija.

U jeleku, pregači, veženim čarapama i opancima, Biljana Regan bolje se oseća nego u skupocenim kolekcijama svetskih modnih kreatora. Kada tako odevena prošeta modnom pistom usred Vašingtona, i Srbi i Amerikanci reaguju isto.

NAJRAZNOLIKIJA KOLEKCIJA NOŠNJI

Kada je 2009. godine došla u Ameriku, jedini način da održi vezu sa svojim narodom, bila je tradicija čiju važnost je osetila igrajući folklor. Danas je vlasnica jedne od najvećih i najraznolikijih riznica narodne nošnje na američkom tlu.

U Americi organizuje izložbe i revije kako bi što više ljudi videlo bogatu tradiciju naše zemlje, a veoma dragi gosti su joj i Amerikanci.

U Srbiji, tokom odmora kupuje nove komade, isključivo originale, stare i više od jednog veka, i nosi ih u Ameriku.

(Telegraf.rs  / Izvor: distrikt.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA