≫ 

Epohalno otkriće srpskih arheologa: Pronađena Župska Venera stara 6.000 godina (FOTO)

Poređenja radi, nalazište je starije od Egipatskih piramida

  • 24

Na arheološkom lokalitetu u Vitkovu, kod Aleksandrovca Župskog, zahvaljujući višegodišnjem trudu entuzijasta iz Zavičajnog Muzeja Župe, danas je arheolog Sanja Crnobrnja-Krasić iskopala najveću od, do sada pronađenih, Župskih Venera. Reč je o Veneri staroj čak 6.000 godina. 

U pitanju je period mlađeg neolita i pripada Vinčanskoj kulturi. Poređenja radi, nalazište je starije od Egipatskih piramida.

O koliko značajnom otkriću je reč govori i to da direktoru muzeja Ivanu Brboriću i Sanji pristižu pozivi neverice iz celog sveta. 

VIDEO: Zahi Havas o najvećim otkrićima u Dolini kraljeva i ispod velikih piramida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    12. avgust 2019 | 23:24

    SRBI KAKO SAM VEC VISE PUTA REKAO-SRECNA NAM SRPSKA 7529 GODINA!!! SRBI NISU DODJOSI NA BALKANU VEC DECA NOJEA KAO I JEVREJI POSLE BIBLIJSKOG POTOPA!!!

  • Arijevka

    12. avgust 2019 | 23:09

    Kakve neverice?Ta belosvetska manguparija vrlo dobro zna, da smo mi najstarija kultura.

  • suhoj

    12. avgust 2019 | 22:59

    Čestitke srpskim arheolozima.Još jedan dokaz da smo prisutni na ovim prostorima kao autohton narod hiljadama godina a ne kako nas uče falsifikatori istorije divlje pleme sa juga iz VI vijeka!Na podlozi vinčanskog pisma nastala je i abeceda i azbuka, svaki znak pisma je jedan glas a ne simbol.Čitajte Srbi Predraga Dragića Kijuka i nema zime!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA