≫ 

Barbara Vitez danas puni 18 godina: Slomljeni roditelji ne odustaju od potrage ni posle 3 godine

Skrhkani bolom i tugom zbog smrti jednog, a nestanka drugog deteta, oni ipak ne gube nadu da će se vest o Barbarinom pronalasku ipak pojaviti

  • 7

Barbara Vitez, koja je nestala pre tri godine, danas puni 18 godina. Umesto rođendanskog slavlja u krugu najbližih, njeni roditelji organizuju traganje za svojim detetom.

Njeni roditelji, Melinda i Endre, jedva žive sa svojim košmarima koji ih proganjaju i danju. Svašta su pretrpeli pokušavajući da saznaju istinu i pronađu svoju ćerku. Pre nekoliko meseci umro im je i sin, Atila Vitez, koji bi, da je živ, u julu napunio 25 godina.

On je početkom marta 2019. godine preminuo na Intenzivnom odeljenju kikindske bolnice od virusa gripa tipa AH1N1. Iako je Atila bolovao od teških bolesti, višestruke ometenosti u razvoju i epilepsije, kako su govorili roditelji, bio je svestan Barbarinog nestanka.

Barbara Vitez Foto: Lična arhiva

Skrhani bolom i tugom zbog smrti jednog, a nestanka drugog deteta, oni ipak ne gube nadu da će se vest o Barbarinom pronalasku ipak pojaviti.

Melinda i Endre Vitez nadu ne gube, veruju da je Barbara živa. Od kobnog dana, 25. novembra 2016. kada je prijavljen njen nestanak, Barbara nije pronađena. Roditelji sumnjaju u priču da je Barbara pala sa senćanskog mosta u reku Tisu. Kako je tada ispričao Endre, Barbara je otišla sa društvom na rođendan, sa drugarima se uputila ka senćanskom mostu, "potpuno smo sigurni da se nije saplela i pala u reku", pa su reku pretražili i Spasilački tim "Tisa", specijalne jedinice žandarmerije i ronilaca, kao i specijalni ronilački tim iz Mađarske.

Barbara Vitez, senta Foto: Telegraf

Reku su, nakon nestanka, intenzivno pretraživali iz spasilačkog tima "Tisa". Prema rečima predsednika, Nandora Baranjia, teren je pretražen sonarom, do dna reke, nizvodno i do granice sa opštinom Ada.

- Teren su pretraživali profesionalni ronioci, nizvodno sve do obale sa Novim Bečejom. Svakodnevno smo patrolirali, čak su spasilačke jedinice uz pomoć 3D sonara pretrežile reku, telo nije pronađeno - rekao je Baranji.

Pored Spasilačkog tima "Tisa" i profesionalnih ronilaca, reku najbolje poznaju lokalni pecaroši koji su, na žalost, svedoci čestih tragedija na Tisi. Prošle godine, beživotno telo Nišlije M. M.(36) koji je skočio sa istog mosta u Senti, uočili su upravo meštani, pecaroši koji su u ranim jutarnjim satima bili na obali reke.

barbara vitez 1 Foto: Telegraf

TISA JE NEPREDVIDIVA

Oni su i obavestili policiju da su čuli uzvik i da su videli da neko skače sa mosta. Prema njihovim rečima i oni su tragali za telom nesrećne devojčice:

- Strašno, šta da kažemo. Tad je bila subota kada smo čuli za tragediju. Velika tragedija za sve, u pitanju je mlad život, a ko zna kada će je naći, Tisa je nepredvidiva reka – ispričali su nam pecaroši.

VIDEO: Kako je Tijana Jurić zapečatila sudbinu svakom ubici deteta u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    13. avgust 2019 | 10:55

    Prosto je nemoguće da neko tako nestane bez traga i glasa Bog zna sta se desilo

  • mika

    13. avgust 2019 | 11:49

    Ovi jadni ljudi prozivljavaju najgori kosmar, koji je mogao da ih zadesi.

  • Sajla

    13. avgust 2019 | 11:24

    Jadno dete, jadni roditelji. Užas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA