• 55

Vapaj Miroljuba čija je ćerka (7) polno uznemiravana: Dobio je 10 meseci. Srećem ga. Plače mi se

Dragiša M. (64) iz Surdulice polno je uznemiravao devojčicu 2017. godine, a za to dobio kućni pritvor. Otac devojčice se i danas boji za svoju decu

  • 55

Miroljub Stanković, iz sela Ćurkovica kod Surdulice, zabrinut je otac devetogodišnje devojčice koji se gotovo svakodnevno suočava sa najstrašnijom noćnom morom - sreće se na ulici sa čovekom koji je pokušao da obljubi njegovo dete.

Njegov život i život njegove dece bio bi za nijansu lakši, da Osnovni sud u Surdulici 29. januara ove godine nije doneo presudu, prema kojoj je Dragiša M. (64) za učinjene nedozvoljene radnje 11. jula 2017. godine nad tada sedmogodišnjom devojčicom, kažnjen sa 10 meseci kućnog pritvora.

On je, podsetimo, pre dve godine bio trenutno zaposlen kod Miroljuba gde je brao maline, a zatim je pokušao da zloupotrebi njegovu maloletnu ćerku.

Presuda, Osnovni sud Surdulica

Foto: Privatna arhiva

Najpre je odveo devojčicu i njenog brata blizanca u šetnju. Kada su stigli do obližnje šume, stavio je devojčicu na krilo, a zatim joj podigao majicu.

Nakon toga je počeo da je dodiruje po telu i ljubi joj grudi. Devojčica se žalila da je boli to što joj radi. Penzioner je najpre prestao, ali je kasnije podigao devojčicu, a onda i njenu majicu i ponovo je ljubio po grudima.

Presuda, Osnovni sud Surdulica

Foto: Privatna arhiva

Sve se to događalo dok su roditelji maloletne dece bili zauzeti branjem malina u svom malinjaku. Po povratku iz neprijatne šetnje, deca su majci i ocu ispričala šta se dogodilo u šumi.

On je uhapšen narednog dana, nakon što ga je Miroljub prijavio, ali je posle 20 dana pritvora pušten da se brani sa slobode. Na suđenju je priznao krivicu rekavši da je bio potpuno svestan onoga što je radio. Surdulički sud doneo je 23. januara 2019. godine presudu prema kojoj je kriv jer je počinio krivično delo "nedozvoljene polne radnje", a kaznio ga sa 10 meseci kućnog pritvora, bez primene elektronskog nadzora.

Šest dana kasnije, Osnovni sud u Surdulici preinačio je presudu i doneo rešenje prema kojem se optuženom Dragiši određuje i primena elektronskog nadzora.

Rešenje

Foto: Privatna arhiva

Odluka suda da dobije samo 10 meseci kućnog pritvora sa elektronskim nadzorom, itekako je uznemirila roditelje koji žive u strahu zbog bezbednosti svoje dece.

- Bojim se da mu ne padne na pamet da ponovo pokuša da naudi mojoj ćerki, ali i njenom bratu blizancu, koji sada imaju 9 godina. Uskoro mu ističe kazna, i šta onda? Čuo sam da se žalio na tu presudu, 10 meseci mu je mnogo za to što je svesno učinio, i sam je priznao... A ja nemam prava na žalbu - kaže za Telegraf.rs očajni otac.

Dok govori, glas mu drhti. Kaže: "Plače mi se".

Priča da je njegova ćerka sada dobro, ali da je pitanje kakav će trag na nju ostaviti monstruozni čin čoveka koji je nad njom vršio nedozvoljene polne radnje.

- Razmišljali smo da je vodimo kod psihologa, ona kaže: "Tata, zašto da idem kod psihologa kad sam zdrava?". O tom događaju ne želi puno da priča, ni ona, ni njen brat. Ponekad se samo sete, nešto međusobno njih dvoje prokomentarišu - objašnjava Miroljub i dodaje da su deca još uvek mala da bi pronašla pravi način da izraze svoja osećanja.

Sa Dragišom se sreće na ulici, to Miroljuba posebno uznemirava.

- Okrenem glavu na drugu stranu kad ga vidim, šta ću. Nismo posle toga nikada komunicirali - kaže Stanković.

SUD: NEMA PRAVA ŽALBE

Iz Osnovnog suda u Surdulici potvrđeno je za Telegraf.rs da je Dragiša M. dobio 10 meseci kućnog pritvora sa elektronskim nadzorom, ali i naveli da na donetu presudu nije moguće uložiti žalbu.

- Budući da se radi o presudi koja je doneta usvajanjem sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključen između okrivljenog i Osnovnog javnog tužilaštva, u kome nema učešća oštećenog, osim u isticanju imovinsko-pravnog zahteva i zahteva za troškove postupka, na ovakvu vrstu presude nije dozvoljena žalba, osim okrivljenom, u posebno predviđenim slučajevima. Međutim, o izjavljenoj žalbi na rešenje o ispravci se svakako mora odlučiti i kada je nedozvoljena, zbog čega su spisi predmeta dostavljeni drugostepenom sudu - kažu iz surduličkog suda za naš portal.

VIDEO: Oboren pešak na Novom Beogradu

(Dragana Simić/ d.simic@telegraf.rs)

Komentari

  • Rastko

    Dobro je da je cerka ostala ziva i zdrava a traume se lece ljubavlju roditelja i bliznjih da detence sto manje misli o zlu koje joj se desilo a nepravdu NIKO NE ISPRAVI.

  • Rastko

    Vapaj je kod svih nas postao zamena za dobro jutro.

  • Rastko

    Dosta lepih komentara ali nazalost narod cija deca su na udaru se ne pita a oni do cije dece ovakvi idioti nema sanse da dodju i ne citaju novine a kamo li komentare.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima