• 14

Novi troškovi za vozače: Od početka godine će morati da izdvoje 4.000 dinara u ovom slučaju

Sve registarske tablice starije od 9 godina će od 1. januara 2020. morati da se zamene novim

  • 14

Od početka sledeće godine sve registarske tablice starije od 9 godina moraju da se zamene novim i to podrazumeva i novu saobraćajnu dozvolu i registracionu nalepnicu.

Prema Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila, svi vozači koji su uzeli registarske tablice pre 2011. godine, od 1. januara 2020. godine na svoj automobil će morati da stave nove tablice, a što će svakog od njih koštati oko 4.000 dinara, piše Jugmedia.

S obzirom na to da je u Srbiji prošle godine bilo oko dva miliona registrovanih vozila, to znači da će trošak zamene tablica, koje su ranije važile neograničeno, odnosno do zamene saobraćajne dozvole, iznositi 7,88 milijardi dinara.

Prema prvobitnom pravilniku, njihov je rok trajanja bio 7 godina, koliko važi garancija za zaštitnu foliju kojom su presvučene, iako su urađene po najsavremenijoj tehnologiji Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca.

Produžetak ovog roka trajanja tablica za dve godine omogućen je izmenama i dopunama Pravilnika 2017. godine zbog čega ovaj trošak dolazi na naplatu sledeće godine.

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Komentari

  • Neverica

    Ne,ovo nisam pročitala Samo još kožu da nam skinete Pa tek sam atestirala plin i menjala bocu zbog gluposti,a sad i ovo

  • Milorad

    Kako ovom narodu nije jasno, da od nas nema ništa. Nema većeg prevaranta na svet od Srbina.

  • Draxa

    Pa kad nema love u budzetu mora da se smisli kako da se uzme od gradjana JOS.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima