≫ 

Lekar Nebojša dao otkaz: Baku iz Kikinde proglasio mrtvom iako je bila živa

Njemu je izrečena suspenzija 1. avgusta

  • 4

Lekar Hitne službe kikindskog Doma zdravlja Nebojša B. (30) dao je otkaz u ovoj ustanovi i pre isteka suspenzije koja mu je izrečena jer je 1. avgusta pacijentkinju I.K. (89) prilikom pregleda u njenoj kući proglasio mrtvom, iako je žena bila živa. 

Baka je posle pogrešne dijagnoze živela još četiri dana, a preminula je u Opštoj bolnici u Kikindi. Lekar je nadređenima priznao grešku, a unutrašnja kontrola, koja je ispitivala ovaj slučaj, utvrdila je da je pogrešio jer prilikom pregleda pacijentkinje nije koristio ni stetoskop ni EKG aparat, te nije pravilno postupio prilikom utvrđivanja vremena i uzroka smrti.

- Lekar je bio suspendovan na 15 dana, ali je sam podneo zahtev za raskid ugovora o radu i pre isteka tog roka. To znači da on više nije zaposlen u ovoj ustanovi. Prethodno je priznao svoju grešku i shvatio da je najbolje da sam okonča ovaj za sve nas težak slučaj. Teško da bismo mogli da pređemo preko ovog propusta, jer se, nažalost, ponovio - objasnila je dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja.

Podsetimo, lekar je načinio grešku prilikom pregleda pacijentkinje u njenoj kući, gde je Hitna služba došla po pozivu porodice, jer je ona bila u teškom zdravstvenom stanju.

Kada ju je, kako tako, pregledao, lekar Nebojša B. je ženu proglasio mrtvom. Međutim, kada su malo kasnije u kuću došli pogrebnici, a rodbina ih zamolila da joj skinu nakit, baka je dala jasne signale da je živa. Ponovo je pozvana Hitna služba i bolesnu staricu je prebacila u kikindsku Opštu bolnicu, gde je žena, na odeljenju neurologije, preminula 4 dana kasnije.

VIDEO: Skandal! Doktor usred bolnice tukao pacijenta, masa ljudi nemo gledala

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aj sad

    19. avgust 2019 | 19:41

    Pasoš i švabija, oni ne biraju stručnjake, nemaš brige.

  • 😘

    19. avgust 2019 | 20:59

    Živi bili pa videli ode čovek za Nemačku, a posle kažete sve što valje ode preko😅😅😅

  • Draxa

    19. avgust 2019 | 19:11

    Ha ha ha kakav STRUCNJAK

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA