≫ 

Kako je poslanik u Albaniji postao preminuli Grk koji se borio za Srbe: Lažna vest kruži Srbijom

Na društvenim mrežama u Grčkoj i Srbiji objavljena je lažna vest koju je podelilo bar 6.000 ljudi

  • 3
Vangjel Dule, Vanđel Dule

Foto: Wikipedia/primeministergr

Vest da je preminuo Grk Stefanos Panajotis, koji se silno borio za Srbe tokom NATO bombardovanja 1999. godine bukvalno je planula na društvenim mrežama, i srpskim i grčkim.

Međutim, portal Telegraf.rs je proverio ovu informaciju i došao do saznanja da je u pitanju izmišljena vest i da taj čovek zapravo nikada nije ni postojao.

 

Muškarac koji se, pak, našao na fotografijama ispod objave da je to Stefan Panajotis zapravo je Vanđel Dule (Vangjel Dule), poslanik u albanskom parlamentu i zastupnik grčke manjine u Albaniji, s obzirom na to da je po poreklu Grk.

Rođen je 1968. godine u albanskom gradu Đirokaster. Od 2002. je predsednik Stranke jedinstva za ljudska prava. Završio je engleski jezik na Univerzitetu u Tirani. Od 2002. do 2006., kao i od 2007 do 2010. bio je član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Korisnici društvenih mreža koji su naseli vidno su izrevolirani plasiranjem ove izmišljene vesti koje je, kako tvrde, podelilo bar 6.000 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA