"Ko je kriv za smrt trudnice Tamare?" Ministarstvo zdravlja reagovalo, ali još nije sve razjašnjeno

I dalje nema odgovora na pitanje ko je kriv za njenu smrt

  • 27
Tamara Milić Foto: Facebook/Pravda za Tamaru Milić

Ni 20 dana nakon smrti trudnice iz Kruševca Tamare Milić i njene nerođene bebe, nema odgovora koji prijatelji i porodica ne prestaju da postavljaju - "Ko je kriv za njihovu smrt?".

Tamara je, kako su pričali njen suprug Lazar i njena sestra Marijana, bila zdrava trudnica čija je trudnoća bila regularna. Ipak, kada je u sedmom mesecu trudnoće dobila bolove, otišla je Opštu bolnicu Kruševac gde su joj, kako tvrde njeni najbliži "medicinski radnici rekli da je razmažena, da ne histeriše i da se ne prenemaže".

Milićeva je nakon 4 dana provedena u kruševačkoj bolnici dobila sepsu.

Telegrafu je iz Opšte bolnice Kruševac pre 12 dana, 8. avgusta, rečeno da je unutrašnja kontrola rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi u toku.

- U vezi sa slučajem preminule pacijentkinje Tamare M., inspekcija Ministarstva zdravlja Republike Srbije je bila u Opštoj bolnici Kruševac, a postupak naložene unutrašnje kontrole provere kvaliteta stručnog rada je u toku - kratko nam je odgovorila direktorka bolnice dr Vesna Stević Gajić.

Na pitanja koja su ovoj ustanovi upućena juče, o tome šta je ustanovljeno unutrašnjom kontrolom, još nismo dobili odgovore.

Iz Ministarstva zdravlja, pak, za Telegraf.rs kažu da je u kruševačkoj bolnici izvršen inspekciji nadzor i da im je naloženo sprovođenje unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika - lekara, koji su učestvovali u lečenju Tamare Milić.

- Po dobijenom izveštaju, upućen je predlog Ministarstvu zdravlja za sprovođenjem spoljne provere kvaliteta stručnog rada, nad radom zdravstvenih radnika u OB Kruševac, koji su učestvovali u lečenju T. M - naveli su iz Ministarstva.

Ipak, na naš mejl u kojem tražimo da nam se pojasni šta podrazumeva spoljašnja kontrola, kao i šta je ustanovljeno unutrašnjom proverom rada lekara koji su vodili Tamarinu trudnoću, još nismo dobili odgovore.

Podsetimo, Tamara je iz Opšte bolnice u Kruševcu prebačena na niški Klinički centar gde je preminula 1. avgusta.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    21. avgust 2019 | 10:04

    Radim u zdravstvu.Doktori su zasticeni ma.sta da rade.Mozete im.povecati platu duplo i troduplo,ogromna vecina nema pojma niti ce da ima.Sistem je takav da mogu da rade sta hoce bez odgovornosti,stite jedni druge i drzava ih stiti na zalost.

  • Nema druge

    21. avgust 2019 | 10:24

    U bolnice da se uvede video nadzor i neka varijanta crne kutije za SVAKU SOBU pojedinacno, a i u ordinacije bogami pa da i vidimo i cujemo ko mucka i kako.

  • I.V

    21. avgust 2019 | 09:36

    Meni je zena trudna. Ovo sto se radi po bolnicama,naroxito u manjim sredinama,je u naj manju ruku kriminal!!! To je u Bolnicama jedna,da kazem,banda i sekta. Nikog ne sljive 2%,niko im nista ne moze i nista im se ne moze dokazati. Bolje se doktori veterine staraju o zivotinjama,nego ovi o ljudima. Da se vratim na pevu recenicu,isprepadan sam,ne mogu Vam opisati!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA