Velike gužve u Beogradu ovog vikenda, opterećen Obrenovački put: Ovo su 4 alternative za vozače

Ovog vikenda će saobraćaj verovatno biti najviše opterećen

  • 16
Obrenovac alternative

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Google Maps/Pixabay

Pre 7 dana otvoren je auto-put "Miloš Veliki", tačnije, deonica od Obrenovca do Ljiga, što je znatno skratilo vreme putovanja do Čačka, budući da se čak 103 kilometara sada prelazi auto-putem, umesto Ibarskom magistralom.

Broj automobila na ovom putu tokom nedelje konstantno je rastao, a vrhunac se očekuje danas i sutra. To znači i veliko opterećenje na Obrenovačkom putu, koji je logičan nastavak vožnje do Beograda.

Postoje i neke alternative za put do Beograda, koje bi vozači mogli da koriste i tako izbegnu zastoje.

 

Prvi i najduži način jeste da skretete ka Draževcu i potom nastavite sve do Stepojevca, pa dalje Ibarskom magistralom do Beograda. Drugi način je da krenete takođe ka Draževcu, ali potom skrenete ka Vraniću i kod Meljaka se uključite na Ibarsku magistralu.

Postoji i mogućnost da skrenete u Malu Moštanicu, pa potom izađene na Veliku Moštanicu i nastavite ka Lipovičkoj šumi i Ibarskoj magistrali, što je malo komplikovaniji put za one koji ne poznaju ovaj kraj.

Obrenovac alternative

Foto: Google Maps/Pixabay

Ako idete na Novi Beograd ili u Zemun, alternativa je da krenete prema TENT A i da preko mosta na Savi stignete do Boljervaca, potom Jakova i Surčina.

Prema izveštajima, u ponedeljak je na novoj deonici auto-puta zabeleženo 4.619 vozila, u utorak 3.952, sredu 3.883, četvrtak 4.441, a juče 4.740.

Inače, ovo je pretposlednji avgustovski vikend, kada se očekuje i pojačan broj vozila na svim državnim putevima, a posebno će biti opterećeni prilazi većim gradovima i tranzitni pravci.

Godišnji odmori se završavaju, a škole već spremaju da prime nove i stare đake, pa je stoga očekivano i da će veliki broj Beograđana da se uputi ka svojim domovima, sa odmora, kraćeg ili dužeg puta, ili boravka na selu.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    24. avgust 2019 | 09:24

    Obrenovac - Čačak 1 sat. Slavija - Obrenovac 2 sata. Ukupno do Čačka 3 sata. Ibarskom mnogo brže

  • Pade

    24. avgust 2019 | 10:11

    Umka Obrenovac 45 min.Ekstra

  • Bane

    24. avgust 2019 | 10:20

    Pola grada su raskopali... ovo nije normalnoo vise . Najbolje helihopter da kupim .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA