≫ 

Pao sistem, rampa bila spuštena do podneva: Paklena subota na drumu ka Mađarskoj (FOTO)

Na izlazu iz zemlje na Horgošu formirana je kolona od preko pet kilometara u sedam izlaznih traka

  • 7

Na svim graničnim prelazima sa Mađarskom došlo je do dvosatne obustave saobaraćaja tokom prepodneva, zbog čega su se stvorile ogromen gužve i kolone dugačke od pet kilometara u čak sedam traka.

Došlo je pada sistema na mađarskoj strani, tako da vozilo nijedne kategorije nije prešlo granicu između 9,55 i 12 sati, što je samo pojačalo već postojeće velike gužve.

Gužva Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je nešto ranije saopštio AMSS, na izlazu iz zemlje na Horgošu formirana je kolona od preko pet kilometara u sedam izlaznih traka, a na Kelebiji od preko tri kilometra u dve izlazne trake.

Gužva Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Zvog svega ovoga, stvaraju se i manje gužve na alternativnim graničnim prelazima - Bački Vinogradi, Bački Breg i Bajmok - kažu u AMSS, ali i dodaju da je čekanje i dalje zanemarljivo u odnosu na Horgoš i Kelebiju - oko pola sata.

Gužva Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je saopštila Uprava granične policije, na putničkim terminalima vozila na Gostunu na ulaz u zemlju čekaju do 60 minuta, a na izlaz 40 minuta, kod Preševa na ulaz čekaju do 60, a na izlaz do 30 minuta, dok se na Gradini na ulaz čeka 25 minuta.

Na teretnim terminalima, osim prema Mađarskoj, nema zadržavanja.

Nasi policajci delili su flasice vode ljudima pošto je zbog kolapsa čekanje bilo sa srpske strane.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA