≫ 

Počela kiša u Beogradu: Jutro sa pljuskovima i grmljavinom, popodne još svežije

Prognozirano je da će kiša padati u naredna dva sata

  • 4
Oluja, kisa, pljusak nevreme oblaci, vozdovac, Beograd Foto: A. Nalbantjan

Prema najavama meteorologa za danas je u većini mesta u Srbiji najavljeno promenljivo i oblačno vreme sa mogućom pojavom pljuskova i grmljavine. Ipak, iako su se ove pojave očekivale u popodnevnim satima, kišno jutro osvanulo je u Bačkoj, Sremu, Beogradu, istočnoj Srbiji u delu Šumadije.

Vreme danas Printskrin: RHMZ

Popodne u celoj zemlji će biti lokalnog osveženja.

Na sajtu RHMZ izdata je i najava da će do 10.19 sati u Bačkoj, Sremu, na jugozapadu, istoku i jugoistoku ponegde biti kiša ili kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

Radarska slika RHMZ Radarska slika u 8.30, Printskrin: RHMZ

U istom periodu će u pojedinim delovima Beograda naredna dva sata padati kratkatrajna kiša.

Radarska slika RHMZ Radarska slika za Beograd, 8.37 sati, Printskrin: RHMZ

Trenutno je najhladnije u Sjenici, sa svega 13 stepeni, dok su najtopliji sa 26 Banatski Karlovac, Veliko Gradište i Negotin.

U Beogradu je 23 stepena, u Nišu 19, a u Novom Sadu 24.

Ipak, ovo osveženje je samo privremeno, u najavi RHMZ i dalje stoji da će sve do kraja avgusta biti toplo vreme, sa temperaturana do 35 stepeni.

U Beogradu će i sutra biti promenljivo oblačno, sa maksimalnom temperaturom do 33 stepena, a razvedravanje kreće od utorka, kada će maksimalna temperatura biti do 34, a do krtaja nedelje i 35 stepeni.

Sličan razvoj vremena biće i u Novom Sadu, ali će tamo biti za stepen svežije.

U Nišu će sutra biti malo do umereno oblačno, a potom, od u torka, sunčano vreme. Cele nedelje temperature će biti 34 do 35 stepeni.

Nakon ovog tropskog talasa očekuje nas relativno topla prva polovina septembra, sa temperaturama koje će prelaziti 30 stepeni, dok se sredinom meseca očekuje lagano spuštanje maksimalnih temepratura.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot

    25. avgust 2019 | 09:18

    Dakle ovo je vremenska prognoza koju i sam mogu dajem kazem pre sat je pocela kisa i jos pada...

  • Deki

    25. avgust 2019 | 09:07

    Ne mogu da verujem da ne mogu da pogode prognozu dan unapred, juce ceo dan se pise/prica toplo a uvece padavine, i onda ujutru promene u "pada kisa u Beogradu" imamo prozore vidimo i sami. Ko god je ziveo u inostranstvu zna koliko su njihove prognoze vremena tacne, za sto ke ovako kod nas ne znam, da li tehnologija ili sta vec?

  • Mili

    25. avgust 2019 | 09:02

    Nije tacno,jutros citam da ce biti suncano i toplo,poslepodne pljuskovi.A kisa pada od jutros i oblacno je.Nemaju pojma....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA