Loše vesti za vozače, za poslednji dan vikenda: Kraj sezone i kiša - paklena kombinacija

Veće gužve ovog popodneva zabeležene su u Jagodini, gde je saobraćaj ka Beogradu praktično u zastoju, i kod Doljevca, na naplatnoj rampi

  • 2

Većina onih koji su odlučili da avgust iskoriste za letovanje ili da što više vremena provedu na moru ili planinama, ovog vikenda vraća se kućama, pa se očekuju i poprilične gužve na glavnim putnim pravcima i prilazima gradovima.

Još jedna stvar neće ići na ruku vozačima - kiša koja je za popodne najavljena u većini krajeva Srbije.

- U popodnevnim časovima može doći do pljuskova praćenih grmljavinom. Ovakvi vremenski uslovi znatno mogu smanjiti vidljivost na putevima stoga prilagodite brzinu kretanja, a ukoliko vam kiša otežava vožnju zaustavite svoje vozilo na prvom bezbednom proširenju pored puta - poručili su u AMSS.

Gužva Jučerašnja gužva na Horgošu, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dakle, kiša i pojačan saobraćaj, i to na samom kraju sezone, kombinacija je koja će od vozača na drumu zahtevati više opreza i debele živce.

Veće gužve ovog popodneva zabeležene su u Jagodini, gde je saobraćaj ka Beogradu praktično u zastoju, i kod Doljevca, na naplatnoj rampi pred ulazak u Niš iz pravca Leskovca.

Kako kažu u AMSS, kod Jagodine se dogodila saobraćajna nezgoda, a vozila se propuštaju zaustavnom trakom.

Saobraćaj je usporen i kod Bariča i Umke.

Na graničnim prelazima ima gužve, ali čekanja nisu naročito duga, što ne znači da se u popodnevnim satima situacija neće promeniti.

Inače, ovaj vikend bio je i pravi test opterećenja za auto-put od Ljiga do Obrenovca, koji je pre nedelju dana pušten u saobraćaj. Njegovi efekti se već osete, pa je Ibarska magistrala znatno rasterećenija, ali se vozila sada gomilaju na putu Obrenovac - Beograd.

Obrenovac alternative Foto: Google Maps/Pixabay

Postoje četiri alternative za izbegavanje ovog opterećenog pravca, po silasku sa auto-puta "Miloš Veliki" u Obrenovcu: preko Draževca i Stepojevca, Draževca i Vranića, preko Male i Velike Moštanice i preko Surčina.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Allianz

    25. avgust 2019 | 19:07

    Rinta cele godine u Svici, Austriji ili Nemackoj i onda dodje leto a gastos da bi ustedeo, sedne u kola i putuje do mora 100 sati. Ma voleo bi da stoje jos 20 sati u kolonama, da se stekare gastoske nauce pameti i nauce kako se zivi i trosi lova.

  • Seoul

    25. avgust 2019 | 19:16

    Ma tri dana bi voleo da stoje, da se nauce reda i da pocnu da koriste avion. Stekare gastarbajterske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA