• 20

Osnovci iz Surdulice u školu krenuli u posebno kreiranim uniformama: Na njima su i slova "VK"

Dizajn je osmislila Verica Rakočević

  • 20

Prvaci, pa u uniformi - malo škola u Srbiji može da se pohvali da su njihovi đaci jednoobrazno obučeni, i to u jedinstvenim uniformama koje simbolizuju baš njihovu školu.

Osnovna škola "Vuk Karadžić" iz Surdulice spada u retke izuzetke. Ne samo da imaju uniforme, već je i njihov dizajn jedinstven.

Njega je osmislila i donirala opštini modna dizajnerka Verica Rakočević.

- Ponosna i srećna što sam uradila školske uniforme za opštinu Surdulica. Dizajn je bio moj poklon za divnu decu i ljude ove opštine. Amblem BK su inicijali skole Vuk Karadžić ćirilicnim pismom, da ne bude zabune - napisala je Rakočevićeva u ranijoj fejsbuk objavi.

Uniforme se sastoje od teget džempera, pantalona i suknji. Devojčice nose lila, a dečaci sive polo majice.

Izrađeno je 3.000 uniformi za đake opštine Surdulica.

Inače, u Srbiji se juče u školske klupe vratilo oko 800.000 đaka, od čega je gotovo 70.000 prvaka.

VIDEO: Nigde ne spavam kao ovde: Verica Rakočević nije mogla da sakrije emocije na Kosovu:

(Telegraf.rs)

Komentari

  • arigo

    Kao đak sam jedva čekao da se rešim školske bluze, a oni sada osmislili komplete. Dok su mi deca bili školarci, na anketi su se roditelji negativno izjasnili po pitanju uvođenja školskih uniformi. Ovo je čista propaganda koja treba da određenom sloju elite donese novi profit preko leđa naroda. To da će uniforma sakriti klasne razlike između dece je šarena laža. Deca bogataša pohađaju privatne škole i ne mešaju se sa sirotinjom. Pitajte gde se Danilo školovao, ako smete.

  • mel

    Uniforme su zakon, nemoras da kupujes non stop novu odecu i zasto mora neko da zna dali si iz bogate ili siromasne porodice. Kad si u skoli djak si nisi dosao u skolu da se ponasas kao na modnoj pisti.

  • zex

    Uopšte se ne slažem sa uniformama u školi, svako dete treba da stvara svoj ukus u oblačenju i ono što je za nekoga lepo za drugoga je ružno, uniforme su inače nastale da bi se vojske mogle preopoznavati na bojnom polju, što sa školom nema ama baš nikakve veze. Ne mogu da shvatim da je nekome lepo da su svi jednobrazno obučeni, po toj logici ajmo onda i iste frizure isto ponašanje isti karakter isto sve. Svako od nas je jedinka sa svojim stilom, svojim ponašanjem, svojim identitetom !

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima