Uređenje šest ulica, izgradnja pešačkih staza i atletske staze u novosadskom naselju Kovilj

U Kovilju je ove godine uređen i park na Trgu solunskih dobrovoljaca u centralnom delu naselja

  • 0
Milos Vucevic Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novosadsko prigradsko naselje Kovilj u kojem se izvode radovi na asfaltiranju ulica.

U toku je presvlačenje asfaltom ulica Pastirske, Zelene i Zelene grede, Ribarske, kao i delova ulica Ive Lole Ribara, Petra Drapšina Grobljanske, Braće Vukov, Zmaj Jovine i Ulice 29. novembra. a radi se i na asfaltiranju udarnih rupa u svim ulicama, uređenju parkinga kod vrtića, a planira se i uređenje atletske staze u okviru škole, u školskom dvorištu.

U Kovilju je ove godine uređen i park na Trgu solunskih dobrovoljaca u centralnom delu naselja. U okviru tih radova, sanirana je ograda oko parka, napravljena ulazna kapija, uređeno je zelenilo i formirana dekorativna zelena površina, postavljene su korpe i klupe.

Milos Vucevic Obilazak radova - Foto: novisad.rs

- Kao što smo i najavili da ćemo u toku godine ulagati u sve delove grada, u toku su radovi na putnoj infrastrukturi u Kovilju. Asfaltira se šest ulica, rade se pešačke staze u dve ulice i atletska staza u osnovnoj školi u Kovilju, a vrednost tih radova je 44 miliona dinara. Kovilj kao mesto sa najdužom tradicijom na teritoriji grada zaslužuje, ne samo tu primarnu infrastrukturu, već i mnogo više - rekao je Vučević.

On je istakao i investicije Grada od oko 20 miliona dinara u park posvećen solunskim dobrovoljcima čime su Koviljčani dobili kako je rekao, jedno lepo, uređeno mesto za druženje i boravak u prirodnom ambijentu.

- Dalji planovi za Kovilj se tiču proširenja vrtića, jer imamo sve više najmlađih Koviljčana pa postojeći kapacitet ne zadovoljava potrebe. Posebno nas raduje i što ove godine imamo više đaka prvaka u Kovilju i što su upisana tri odeljenja u prvi razred ove školske godine, za razliku od prošle kada je bilo upisano samo dva - kazao je on.

Vučević je rekao da posle završetka vrtića, misli da Kovilj, zaslužuje da dobije i mesto poput kulturnog centra ili kulturne stanice gde će građani moći da se bave folklorom i dramskim i sportskim aktivostima.

Milos Vucevic Foto: novisad.rs

- To mesto treba da posvetimo velikom pesniku, političaru i intelektualcu Lazi Kostiću po kojem ovaj deo Novog Sada treba da bude prepoznat. Treba ga brendirati tako da pored manastira, roda i bostana, bude naširoko prepoznat kao mesto odakle je veliki Laza Kostić - kazao je on.

On je rekao i da je počelo čišćenje kanala, kao i da se pravi plan i za narednih pet godina u ovom naselju u pogledu investicija.

- Ponosni smo na Koviljčane koji sa Gradom rade na ostvarivanju svih ovih planova i mislimo da ovo prigradsko mesto ima sjajnu budućnost, jer se nalazi na auto-putu između dva najveća grada u Srbiji, samo treba snažnije da istakne svoje potencijale. Ukupno sa trenutnim ulaganjima i onim koja nas očekuju za radove u centru Kovilja, za šta već postoji projekat i biće uloženo oko 60 miliona dinara, približavamo se cifri od 500 miliona dinara koje smo uložili u Kovilj u polednjih šest godina - rekao je gradonačelnik Novog Sada.

U prethodnih šest godina u toj Mesnoj zajednici izvedeni su mnogobrojni radovi, poput izgradnje prečistača otpadnih voda vrednosti 243 miliona dinara, zatim izgradnje Ulice Stevana Pešića vrednosti blizu 70 miliona dinara, bus okretnice i javnog osvetljenja, asfaltiranje mnogobrojnih ulica, a izgrađeno je čak šest dečijih igrališta i jedna teretana na otvorenom.

U toku je izrada tehničke dokumentacije atmosferske kanalizacije u slivovima Ribarskoj ulici i Ulici Duška Vickova, kao i izrada tehničke dokumentacije za projekat "46 urbanih džepova - mikrolokacija Kovilj", odnosno za urbani džep na Trgu oslobođenja u tom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA