≫ 

Samohrana majka troje dece iz Zrenjanina izbačena na ulicu, a onda se dogodio preokret (FOTO)

Agnesine kolege, sindikat i kompanija obezbedili su novac za kiriju u novom stanu u Surdučkoj ulici

  • 19
Majka sa troje dece

Foto: zrenjaninski.com

Drama koju je proživela  četvoročlana porodica iz Zrenjanina, samohrana majka sa troje maloletne dece, koji su izbačeni iz podstanarskog stana na ulicu, dobila je srećan kraj.

Agnes H, samohrana majka i njeno troje maloletne dece, juče ujutro izbačeni su na ulicu iz zgrade u blizini Nove pijace. Porodica se našla na ulici, zajedno sa dva kućna ljubimca, zekom i macom, i svim stvarima, na brzinu popakovanim u najlonske kese i kutije, prenosi portal Zrenjaninski.

- Dala sam 300 evra stanodavcu, 100 evra za kiriju i dvesta evra za depozit. A on nas je izbacio iz stana, mada je znao da nemam gde da odem. Vratio mi je samo 50 evra od depozita i sada sam u velikoj nevolji - požalila se Agnes,

Ona je o svojim problemima obavestila i kolege iz firme u kojoj radi.

Majka sa troje dece

Foto: zrenjaninski.com

To je bio signal za uzbunu. Supervizor za ljudske resurse u toj kompaniji pozivala je redom sve institucije u Zrenjaninu. Pokušavala je da preko Centra za socijalni rad, Crvenog krsta ili neke druge službe pronađe rešenje. Ali, dan je prolazio, vreme je neumitno teklo, a bližila se noć, sa sve većom izvesnošću da će sirota žena sa decom noć provesti pod vedrim nebom.

Jedna Agnesina koleginica ponudila joj je smeštaj, njoj i deci, koja su sutradan morala u školu. Agnes je decu smestila kod koleginice, a ona je veći deo noći provela dežurajući kod stvari koje su ostale na otvorenom.

Usledio je novi dan i konačno rešenje velike nevolje. Agnesine kolege, sindikat i kompanija obezbedili su novac za kiriju u novom stanu u Surdučkoj ulici.

Tamo je jedna ljubazna prosvetna radnica, saznavši za nevolju ove porodice, rešila da ih primi kao podstanare. Agnes se, sve sa stvarima, seli u novi stan, gde su se uskoro našla i deca, nakon završetka časova u školi. Agnes, koja je bila pod velikim stresom, konačno je mogla da odahne i javila je da će već od četvrtka krenuti na posao.

- Javila nam je da joj je i iz Grada Zrenjanina ponuđen smeštaj. Mi ćemo se angažovati da joj pomognemo da se što bolje snađe. Gledaćemo da joj nađemo i plaćenije radno mesto, kako bi mogla da deci obezbedi bolje uslove - kaže zaposlena u ljudskim resursima kompanije, koja je najzaslužnija za srećan kraj kojim se ova dvodnevna dramatična priča završava.

VIDEO: Baka Nevenku je po hladnoći ćerka izbacila na ulicu

(Telegraf.rs/zrenjaninski.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    5. septembar 2019 | 09:40

    Људски!!! А Л И,зар није такође људски оваквој породици дати неку напуштену кућу у власништво,уместо мигрантима,и тако за стално жени и деци решити проблем?Да имају СВОЈ дом са баштицом,да гаје пилиће и поврће,да олакшају буџет? Има кућа за три хиљаде,дати можда кредит фирме,па да отплати од плате?

  • ...

    5. septembar 2019 | 08:40

    I ovakvih pacijenata ima kod nas. Svaka cast i kapa do zemlje zeni koja je dala stan. A majjci, pa ona nek se bori kao lav, deca ce porasti, stasati u ljude pa nece smeti svaka susa da vas jzbacuje na ulicu, zelim vam od srca puno uspeha u zivotu da vas ruka bozja vpdi i da za muku sto manje znate... Zivi bili, a onaj gore neka sudi...

  • Hm

    5. septembar 2019 | 09:30

    Mene zanima u kojoj firmi radi zenica? Eto bas je retkost da firme zaposlenima nalaze stan, i posebno da staju iza zaposlenih koji su poput ove zenice, manjih prihoda. Svaka im cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA