Posle 12 dana u komi, Tadija koji se davio u Pefkohoriju pobednički raširio ruke pred povratak kući

- Moj sin se seća svega, nema oštećenja, hvala Bogu, ali ne priča ništa niti ja želim da ga šta pitam - rekao je za Telegraf.rs mališanov otac

  • 17
Decak pefkohori davljenje

Foto: Privatna arhiva

- Doslo je vreme da se kući krene, pozdrav svima i sve najbolje - napisao je otac dečaka (5) koji se pre 22. avgusta davio u Pefkohoriju. Mališan je 12 dana bio u indukovanoj komi, a danas je sa svojim tatom krenuo kući. Ispred bolnice, u kojoj se borio za život, otac ga je stavio na ramena, a maleni Tadija. je pobednički raširio ruke.

Kako nam je dečakov tata rekao, njih dvojica se danas vraćaju u Srbiju.

- Ostalo nam je još samo nešto da kupimo i krećemo polako. Moj sin se seća svega, nema oštećenja, hvala Bogu, ali ne priča ništa niti ja želim da ga šta pitam - rekao je za Telegraf.rs.

- Po njegovom strahu vidim da je svestan šta je uradio iza naših leđa, tako da se plaši i ne da mi da se pomeram od njega - kaže tata malog Tadije.

Decak, davljenje, Pefkohori

Fotografija iz bolnice/ Foto: Facebook/Angel Angelov Bugi

Da podsetimo, dečak je 22. avgusta ušao u vodu i počeo da se davi. Na svu sreću, izvučen je iz mora. Tada je već bio bez svesti, ali je uspešno reanimiran i hitno prevezen ambulantnim kolima prvo u dom zdravlja, a zatim u bolnicu Ipokration u Solunu.

Iz mora ga je izvukao čovek koji pruža usluge sportova na vodi, a reanimiran je uz pomoć lekara koji se kao turista zadesio na plaži.

- Dečak je smešten na odeljenje intenzivne nege. Odmah je priključen na aparate i i dalje je na njima. Ima malog pomaka, ali još ne možemo da kažemo da li će davljenje ostaviti posledice na njega - rečeno je za Telegraf.rs u bolnici.

BILO JE UŽASNO

Očevici su za Telegraf.rs ispričali da je prizor spasavanja bio jako potresan.

- Reanimacija je dugo trajala. Tek nakon 15-20 minuta je dao znake života, pa ponovo zatvorio okice. Nakon toga je došla Hitna pomoć i odvezla ga. Žena mi je plakala, a ja sam se molio u plićaku, dok je suza suzu stizala - rekao je Srbin koji se zatekao na plaži u teškom trenutku.

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Ana

    4. septembar 2019 | 13:37

    Neka Bog bude uvek sa tobom, dusice mala😇

  • ХЕПИ ЕНД.

    4. septembar 2019 | 13:48

    ДОБРО ДОШЛИ КУЋИ. У БУДУЋНОСТИ, СВАКО ДОБРО!

  • Dusan

    4. septembar 2019 | 13:41

    Lepo vas je videti...uzivajte hvala Bogu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA