Prajd u Valjevu sprečen: Protivnici šetnje pokrili oči spomenicima velikana "da ne gledaju sramotu"

Većih incidenata nije bilo sem uvredljivog skandiranja i nekoliko bačenih limenki u pravcu učesnika Prajd karavana

  • 31

Prajd karavan, koji najavljuje predstojeću Paradu ponosa u Beogradu, došao je Valjevo, ali šetnja Knez Miloševom ulicom, od trga vojvode Mišića, nije održan.

Šetnju je sprečilo stotinak građana koji su bili protiv ove manifestacije, a veći indident je izbegnut zahvaljujući akciji valjevske policije.

Učesnici Prajd karavana i organizatori iz beogradske Inicijative mladih za ljudska prava, njih 15-ak devojaka i mladića, okupili su se danas oko 16 časova na Desankonom vencu, gde su bili nekoliko minuta, a potom su otišli u obližnji kafe restoran u Karađorđevoj ulici.

Pre nego što je šetnja podrške Paradi ponosa počela, stotinak pretežno mlađih Valjevaca okupilo se na Trgu vojvode Mišića. Oni su, kako su rekli, protiv održavanja "gej parade" u Valjevu. Stavili su crvene tkanine preko spomenika Desanke Maksimović i vojvode Živojina Mišiča kako "valjevski velikani ne bi gledali ovu sramotu koja se dešava u našem gradu!".

Ubrzo su otišli do restorana u kome su bili učesnici Prajd karavana. Stali su prekoputa, sve vreme skandirajući i pevajući uz povike protiv gej populacije.

Policija, koja je obezbeđivala skup, napravila je kordon ne dozvolivši nezadovoljnim građanima da priđu kafe restoranu u kome su bili učesnici Prajd karavana, koji su odlučili da iz bezbednosnih razloga odustanu od šetnje valjevskim ulicama. Uz policijsko obezbeđenje napustili su restoran. Dok se u pratnji policije njihov kombi udaljavao, građani su skandirali "Srbija, Srbija".

Većih incidenata nije bilo sem uvredljivog skandiranja i nekoliko bačenih limenki u pravcu učesnika Prajd karavana u trenutku dok su napuštali restoran i išli prema svom kombiju.

(Telegraf.rs/Kolubarske.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    7. septembar 2019 | 23:34

    To je prava Srbija VALJEVOOOO

  • Meda

    7. septembar 2019 | 21:44

    Ja imam troje dece,ja sam ponos ove Srbije a ne ovi izrodi!bravo Valjevci svaka čast!!

  • hogar

    7. septembar 2019 | 21:51

    Valjevo svaka cast.... tako se brani drzava i porodica......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA