• 31

Prajd u Valjevu sprečen: Protivnici šetnje pokrili oči spomenicima velikana "da ne gledaju sramotu"

Većih incidenata nije bilo sem uvredljivog skandiranja i nekoliko bačenih limenki u pravcu učesnika Prajd karavana

  • 31

Prajd karavan, koji najavljuje predstojeću Paradu ponosa u Beogradu, došao je Valjevo, ali šetnja Knez Miloševom ulicom, od trga vojvode Mišića, nije održan.

Šetnju je sprečilo stotinak građana koji su bili protiv ove manifestacije, a veći indident je izbegnut zahvaljujući akciji valjevske policije.

Učesnici Prajd karavana i organizatori iz beogradske Inicijative mladih za ljudska prava, njih 15-ak devojaka i mladića, okupili su se danas oko 16 časova na Desankonom vencu, gde su bili nekoliko minuta, a potom su otišli u obližnji kafe restoran u Karađorđevoj ulici.

Pre nego što je šetnja podrške Paradi ponosa počela, stotinak pretežno mlađih Valjevaca okupilo se na Trgu vojvode Mišića. Oni su, kako su rekli, protiv održavanja "gej parade" u Valjevu. Stavili su crvene tkanine preko spomenika Desanke Maksimović i vojvode Živojina Mišiča kako "valjevski velikani ne bi gledali ovu sramotu koja se dešava u našem gradu!".

Ubrzo su otišli do restorana u kome su bili učesnici Prajd karavana. Stali su prekoputa, sve vreme skandirajući i pevajući uz povike protiv gej populacije.

Policija, koja je obezbeđivala skup, napravila je kordon ne dozvolivši nezadovoljnim građanima da priđu kafe restoranu u kome su bili učesnici Prajd karavana, koji su odlučili da iz bezbednosnih razloga odustanu od šetnje valjevskim ulicama. Uz policijsko obezbeđenje napustili su restoran. Dok se u pratnji policije njihov kombi udaljavao, građani su skandirali "Srbija, Srbija".

Većih incidenata nije bilo sem uvredljivog skandiranja i nekoliko bačenih limenki u pravcu učesnika Prajd karavana u trenutku dok su napuštali restoran i išli prema svom kombiju.

(Telegraf.rs/Kolubarske.rs)

Komentari

  • Ćipura

    Ja sam bio sa mojom ženom i troje dece da pokažem šta je ZDRAVA PARADA PONOSA!

  • Crni

    Podrska i svaka vam čast sto ste sprecili ovu sramotu...Svi isto da urade ...Sta tu ima za ponos?

  • Miloš

    VALJEVO PALO!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima