≫ 

Održana vojna vežba "BEGEJ 2019": U prisustvu predsednika potpisan sporazum Kine i Vojske Srbije

U prisustvu predsednika Srbije i generala Džanga potpisan je sporazum o primopredaji opreme koju je Kina donirala Vojsci Srbije

  • 62
Aleksandar Vucic, Titel Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  i potpredsednik Centralne vojne komisije Kine, general Džang Juosjao prisustvovali su danas Združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem "BEGEJ 2019", na privremenom poligonu "Titel".

Uoči početka priređen je svečani doček za predsednika Srbije, a vežbi su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

U prisustvu predsednika Srbije i generala Džanga potpisan je sporazum o primopredaji opreme koju je Kina donirala Vojsci Srbije.

Sporazum su potpisali načelnik uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Milan Popović i načelnik Kancelarije za međunarodnovojnu saradnju Centralnog vojnog komiteta general major Ci Guowei.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Predsednik Vučić prisustvuje potpisivanju dokumenta o primopredaji donacije NR Kine.Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Dokument je potpisan nakon realizacije vojne vežbe "Begej 2019" u Titelu, u kojoj je učestvovalo više od 900 pripadnika jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Specijalne brigade.

Aleksandar Vucic, Titel Vojna vežba "BEGEJ 2019" - Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Ukupno je bilo angažovano 228 sredstava, i to 33 borbena vozila, 31 plovni objekat, 13 vazduhoplova, 62 neborbena vozila i 89 inženjerskih sredstava.

Tema vežbe bila je prikazana borbena grupa u napadu sa nasilnim prelaskom reke, a cilj vežbe bio je da se pokaže obučenost snaga za komandovanje i potčinjenih jedinica borbene grupe u pripremi, organizovanju i ižvođenju borbene operacije.

Vežba je izvođena u nekoliko faza, a, između ostalog, realizovano je ubacivanje izviđačke grupe u borbeni raspored neprijatelja i specijalni desant u dubinu rasporeda neprijatelja, polaganje rečne minske prepreke i sprečavanje napada neprijateljskih ratnih brodova protivbrodskim dejstvima, vazduhoplov na pripremama napada i vazduhoplovna podrška.

Aleksandar Vucic, Titel Vojna vežba "BEGEJ 2019" - Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Zatim, su učesnici prikazali artiljerisku pripremu napada, rečni desant, poprečno prevoženje borbene tehnike preko reke i uvođenje u borbu, napad na komandni brod neprijatelja, razminiranje plovnog puta, brodska, protivbrodska i pešadijska dejstva na ciljeve na kopnu i vodi i formiranje pontonskog mosta i prelaz borbene grupe preko mosta.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Združena taktička vežba s bojevim gađanjem "BEGEJ 2019", na privremenom poligonu "Titel".Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Rukovodilac vežbe bio je zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, a komandant borbene grupe je načelnik štaba prve brigade Kopnene vojske pukovnik Dragan Radaković.

Vežbu sa obale prate i građani tog dela Vojvodine.

VIDEO: Vežba "Begej 2019" - borbena vozila, plovila, vazduhoplovi..

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA