≫ 

Snimak maltretiranja na Jarinju: TV ekipa RTS 20 sati čeka da uđe na Kosmet (VIDEO)

Konvoj sa opremom čeka već 20 sati

  • 31
Jarinje

Printskrin: Youtube/RTS

Karavan Radio-televizije Srbije "Najlepše narodne pesme", koji je krenuo u Kosovsku Mitrovicu, zaustavljen je na administrativnom prelazu Jarinje.

Kako se navodi, takozvane kosovske vlasti ne dozvoljavaju ulazak ekipe, i pored uredno dostavljene papirologije.

Konvoj sa opremom čeka na Jarinju već 20 sati.

RTS se ovim povodom oglasio u javnosti.

"RTS javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.

Karavan 'Najlepših narodnih pesama' 12. septembra treba da se održi u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda. Predviđen je direktan prenos na programima radija i televizije Javnog servisa.

Pored blagovremeno podnete, uredne dokumentacije neophodne za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15 sati na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja.

Danas su mu se pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda - voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje.

Više od 20 sati konvoj čeka da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, čime se dovodi u pitanje mogućnost valjane tehničke realizacije koncerta u Kosovskoj Mitrovici.

RTS javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.

Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati."

VIDEO: Evo šta je kosovski carinik rekao Ostoji Mijailoviću, Novici Veličkoviću i Saši Pavloviću na granici

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZORAN

    11. septembar 2019 | 16:39

    JEL VIDITE SRBI KAKO SE BRAN NEPOSTOJECA DRZAVA!!! A MI STA MI RADIMO U CENTRU BEOGRADA ORGANIZUJEMO SIPTARSKI FESTIVAL "MIRDITA"...E SRBINE SRBINE I JOS IH CUVA POLICIJA !!!!!!!!

  • amerika

    11. septembar 2019 | 17:50

    Tako I treba, a siptari koji iz zapadne evrope putuju na kosovo, kroz srbiju nemaju nikakvih problema, ja bi siptarima zabranio da putuju kolima I avionima preko srbije...

  • K M

    11. septembar 2019 | 16:40

    Tako je to kad nisi gazda u svojoj kuci a taj isti rts svakodnevno u informativnim emisijama tvrdi kako Kosovo nije nezavisno, pa ajde udjite sad u cemu je problem ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA