• 31

Snimak maltretiranja na Jarinju: TV ekipa RTS 20 sati čeka da uđe na Kosmet (VIDEO)

Konvoj sa opremom čeka već 20 sati

  • 31

Karavan Radio-televizije Srbije "Najlepše narodne pesme", koji je krenuo u Kosovsku Mitrovicu, zaustavljen je na administrativnom prelazu Jarinje.

Kako se navodi, takozvane kosovske vlasti ne dozvoljavaju ulazak ekipe, i pored uredno dostavljene papirologije.

Konvoj sa opremom čeka na Jarinju već 20 sati.

RTS se ovim povodom oglasio u javnosti.

"RTS javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.

Karavan 'Najlepših narodnih pesama' 12. septembra treba da se održi u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda. Predviđen je direktan prenos na programima radija i televizije Javnog servisa.

Pored blagovremeno podnete, uredne dokumentacije neophodne za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15 sati na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja.

Danas su mu se pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda - voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje.

Više od 20 sati konvoj čeka da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, čime se dovodi u pitanje mogućnost valjane tehničke realizacije koncerta u Kosovskoj Mitrovici.

RTS javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.

Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati."

VIDEO: Evo šta je kosovski carinik rekao Ostoji Mijailoviću, Novici Veličkoviću i Saši Pavloviću na granici

(Telegraf.rs/RTS)

Komentari

  • Vaki

    Ej Srbijo...sta si dočekala

  • RS

    Da se ja pitam ja bi pokusao tenkovima pavda vidim hoce li ih pustiti,jos ce ih pustiti da postave opremu pa ce zabraniti pjevacima da udju

  • Ujka Zitko PFK

    Albanci imaju najjacu mafiju u svetu.Gospodari su Evrope,sta je to za njih da zezaju neke novinare sa nekog rts-a.Kosovo im dodje mesto za prenos kokaina u svetu.Hellbanianz strah i trepet u celoj Evropi!!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima