• 7

Još jedan upisni rok na Beogradskom univerzitetu, ima mesta i na budžetu

Slobodno je oko 500 budžetskih mesta

  • 7

Univerzitet u Beogradu organizovaće i treći upisni rok, jer je na mnogim fakultetima ostalo dosta slobodnih mesta, odlučeno je danas na sednici Senata.

Drugi upisni krug na fakultetima Univerziteta u Beogradu traje do 15. septembra, ali je izvesno da će ostati dosta mesta, jer se u drugom roku prijavilo svega 664 kandidata, a bilo je 3.200 slobodnih mesta - budžetskih i samofinansirajućih.

- Doneli smo odluku za treći upisni rok, jer će nakon drugog roka ostati oko 2.500 slobodnih mesta na fakultetima - rekao je za Tanjug prorektor UB prof. Petar Bulat.

Izvesno je da će u trećem krugu biti i budžetskim mesta, jer je za drugi krug ostalo 1.055 mesta za studiranje o trošku države.

- Sigurno će ostati i budžetskih mesta, zato što je za drugi krug bilo 1.055 budžetskih mesta, a prijavilo se samo 664 kandidata. Očekujem da će biti 400 do 500 budžetskih mesta - naglasio je Bulat.

Treći upisni rok počinje čim se drugi završi. Prijava kandidata biće 15. i 16. septembra, a dan kasnije na fakultetima će biti organizovani prijemni ispiti.

VIDEO: Student u čitaonicu Pravnog fakulteta doneo pisaću mašinu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Bane

    Ma kakvo crno studiranje,gubljenje vremena... samo jezik ,pasos pod ruku i mahni malogradjanima u Srbiji .

  • Krstas

    Ko poslednji izađe neka ugasi svetlo.

  • Skene

    Ko jos studira, upise se privatni tamo se laganica prodje i posle veza za posao. Jedan sam od onih koji je studirao drzavni fakultet, mucio se i ucioi nakraju bez vezesam 5 godina klosario kod raznih privatnika ali sad sa vezom- preporukom imam mesto u dobroj firmi. Moj savet ko zeli i moze nek studira, ostali zanat koji je u deficitu, ima lova da kaplje samo tako... Zanat je zlatan.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima