• 17

Za mesec dana preminule 3 porodilje i 4 bebe u Srbiji: Vanredna inspekcija u zdravstvenim ustanovama

Inspekcija se vrši u odeljenjima ginekologije i porodilištima u KC Niš i opštim bolnicama u Kruševcu, Aleksincu i Majdanpeku

  • 17

Pošto su tri trudnice i četiri bebe preminule za samo nešto više od mesec dana, vanredna inspekcija Ministarstva zdravlja proverava zdravstvene ustanove u Srbiji kako bi se utvrdilo da li je eventualno bilo nesavesnog lečenja, pišu danas "Večernje novosti".

Kako je listu rečeno u Ministarstvu, inspekcija se vrši u odeljenjima ginekologije i porodilištima u KC Niš i opštim bolnicama u Kruševcu, Aleksincu i Majdanpeku.

- Kontrola je sprovedena u roku od sedam dana od saznanja o smrti trudnica i beba - kažu u Ministarstu i dodaju da su prvi nalazi već dostavljeni, ali još nisu dostupni javnosti jer moraju da se obave dodatne provere.

"Novosti" navode da do sada nisu utvrđene nepravilnosti, ali će svi detalji slučajeva smrti beba i porodilja znati tek po dobijanju izveštaja nakon vanredne provere.

List podseća da su 1. avgusta u Nišu preminule majka i njena beba, 8. avgusta u Aleksincu porodilja, a u istom gradu 17. avgusta beba, dok je 30. avgusta u Kruševcu trudnica izgubila blizance u osmom mesecu trudnoće, a 1. septembra u Majdanpeku preminula je trudnica.

(Telegraf.rs/ Večernje novosti)

Komentari

  • Bebita

    @Mona Pa citali ste verovatno o kupljenim fakultetskim diplomama a srednju skolu nemaju. Jos od 2000 godine je pocelo prodavanje diploma ali ne u Srbiji,najskuplje su bile za doktore 2000 maraka su tada kostale a sada su poskupele i prodaju se svuda

  • Staaa

    U Krusevcu se u pislednje vreme cesto desavaju nezgode u zdravstvu. Zaista cudno. Kupljene diplome ili neadekvatna strucna sprema,a primljeni preko veze

  • Mona

    Dzukela? Taj izraz koriste samo primitivci, da I ti nisi tu? Kakve veze imaju "dzukele" I bebe, zar to treba uporedjivati? Emancipovan narod brine o svemu, samo u Srbiji kad je pojavi neka nesreca ili neodgovornost, umesto da se taj problem u korenu resava I suzbija, mnogi se pozivaju na brigu o "dzukelama".

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima