Deda iz Bojnika prerezao sebi vrat, ali se u bolnici dogodilo pravo čudo

Nesrećni čovek je prvo dovezen u bolnicu u Leskovcu gde je urgentno zbrinut, a potom odmah prebačen u niški Klinički centar

  • 0

Muškarcu starom 76 godina iz okoline Bojnika, koji je kako se pretpostavlja, sam sebi juče prerezao vrat nožem, spasen je život zahvaljujući brzoj reakciji lekara leskovačke opšte bolnice i niškog Kliničkog centra.

Sa povredama vrata nanetim oštrim predmetom, najverovatnije nožem, nesrećni čovek je prvo dovezen u bolnicu u Leskovcu gde je urgentno zbrinut, a potom odmah prebačen u niški Klinički centar.

Odmah po prijemu u Niš, starac je hitno operisan i danas više nije životno ugrožen.

- Pacijent je primljen sa teškom povredom vrata. Imao je presečen grkljan i okolna tkiva. Brzom reakcijiom ORL hirurga i drugih lekara Urgentnog centra KC u Nišu prvo je obezbeđen disajni put a potom i sanirana je teška

povreda. Budući da se nalazio u životnoj opasnosti, priključen je na aparat za veštačku ventilaciju i nakon toga smešten na intenzivnu negu Klinike za anesteziju. Kako je danas došlo do poboljšanja, s obzirom da pacijent diše

spontano i da više nije u stanju životne ugroženosti, prebačen je na odeljenje ORL klinike niškog Kliničkog centra gde će se nadalje pratiti njegovo stanje - ističu u niškom KC.

Prema nezvaničnim saznanjima, leskovačka policija je izvršila uviđaj kojim je utvrđeno da se radi o samopovređivanju i da nema nikakvih drugih sumnjivih okolnosti.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA