≫ 

Zabranjen rad srednjoj školi Tutin i Saobraćajnoj školi u Trsteniku nakon vanredne inspekcije

Iz ministarstva navode da će redovan i vanredan inspekcijski nadzor nad obrazovnim ustanovama u Srbiji biti nastavljen i u novoj školskoj godini

  • 1

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora, ministar prosvete Mladen Šarčević zabranio je rad Srednjoj školi "Tutin" u Tutinu i Saobraćajnoj školi u Trsteniku.

Inspektori su utvrdili da su škole u dužem vremenskom periodu obavljale delatnost nezakonito i da organi upravljanja nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti.

- Inspektori su utvrdili da je postupanje te dve škole u obavljanju delatnosti dovelo do posledica koje se ne mogu otkloniti nalaganjem mera. Zaključeno je da su se stekli uslovi za preduzimanje radnji propisanih odredbama člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, odnosno da se zabrani rad ove dve ustanove - navodi se u saopštenju ministarstva.

Rešenja o zabrani rada je na osnovu člana 131. stav 1. Zakona o opštem upravnom postupku, člana 25. stav 2. Zakona o javnim službama i člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja potpisao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Redovan i vanredan inspekcijski nadzor nad obrazovnim ustanovama u Srbiji biće nastavljen i u novoj školskoj godini, navode iz ministarstva.

Dodaju da nadležni organi kontinuirano ispituju sprovođenje zakona i drugih propisa u obrazovnim ustanovama u Srbiji neposrednim uvidom u njihovo poslovanje i postupanje.

Podsećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, a u saradnji sa Prosvetnom inspekcijom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Poreskom inspekcijom, uhapsili su više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile koruptivna krivična dela u vezi sa uverenjima o položenom vozačkom ispitu za upravljanje vozilima B i C kategorije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita uhapšeni su I. D. (53), A.D. (25) i A.S. (39), odgovorna lica dve privatne srednje škole Saobraćajne škole Trstenik i Srednje škole Tutin.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    13. septembar 2019 | 10:23

    Ceo medicinski centar u Kraljevu sa tim diplomama prebacio je cistacice, vozace, majstore da rade kao medicinski tehnicari , pa cak i u hirurskoj sali. Zamislite do juce cistacica, danas ti daje injekciju bez dana praksevi ucenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA