≫ 

Ognjen je pobedio rak i proslavio 14. rođendan: Pozvao nas je da nam kaže koliko je srećan

Baloni, torte, knjige, muzika, osmesi, zagrljaji i suze radosnice dočekale su Ogija na obrenovačkom izletištu Zabran

  • 18
Ognjen Đorđević Foto: Privatna arhiva

Tinejdžer Ognjen Đorđević (14) kojem je oktobra prošle godine dijagnostikovan rak kostiju, u petak je, uz iznenađenje koje nije mogao ni da nasluti, proslavio najsrećniji rođendan jer je, posle uporne borbe, uspeo da pobedi opaku bolest.

Njegov 14. rođendan gotovo da se preklopio sa datumom kada je primio poslednju, 12. hemoterapiju. Više nego dovoljno da njegovi drugari iz škole, prijatelji i članovi porodice dve lepe vesti proslave iznenađenjem. Baloni, torte, knjige, muzika, osmesi, zagrljaji i suze radosnice dočekale su Ogija na obrenovačkom izletištu Zabran.

Ovaj veseli tinejdžer kaže za naš portal da ni u jednom trenutku nije mogao da pretpostavi da će ga voljeni ljudi tako iznenaditi.

- Mislio sam da ću rođendan da proslavim sa porodicom, sa najbližima. Kada mi je mama u jednom trenutku u toku dana rekla da zatvorim oči kako bi mi stavila maramu, postalo je malo sumnjivo, ali nisam znao šta me čeka - kaže za Telegraf.rs ovaj mladi borac.

On dodaje da je neizmerno srećan zbog poklona koje je dobio, a pre svega knjiga koje voli, a koje su specijalno za njega pristizale sa svih strana.

- Dobio sam puno knjiga, među njima i Harija Potera, ceo komplet i knjigu "Koraci do uspeha", to sam baš hteo. Jako sam srećan, bio sam tu sa svojim voljenima, bilo mi je jako lepo. Sad skupljam utiske - kaže Ogi.

Ognjen Đorđević, iznenađenje, rođendan Ognjenu najvoljeniji pripremili iznenađenje, Foto: Privatna arhiva

14. rođendan proveo je sa najvoljenijima, onima koji su kroz proteklih teških godinu dana bili uz njega.

Njegova majka Vuka nije mogla da sakrije suze radosnice.

- Naš cilj je bio da sakrijemo iznenađenje od Ogija kako znamo. Zaista je bio jako srećan. Sa terapijama smo završili. Uspeli smo. Pobedili smo - kaže Vuka Đorđević za Telegraf.rs

Ona navodi i da je Ognjen u p0nedeljak imao još jedan razlog za sreću. Upoznao je srpske reprezentativke u odbojci, Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović.

Ognjen Đorđević, Tijana Bošković Ogi sa Tijanom Bošković, Foto: Privatna arhiva

- Mnogo voli odbojku. I od drugara je dobio tortu u obliku odbojkaške lopte. Bio je presrećan kad je u skupštini grada upoznao Tijanu i Brankicu. Slikao se sa njima, dobio loptu sa potpisom - priča i dalje ushićena i presrećna Ogijeva majka.

Podsetimo, Ognjen je toliko voleo da čita knjige, Beograđanka Jovana Milić, Vukina prijateljica, a ujedno i Ogijeva sestra, koja radi na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" pokrenula je akciju prikupljanja knjiga za dečaka.

(D. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza Kg

    14. septembar 2019 | 09:49

    Srećan ti rodjendan Ogi... Bog neka čuva tebe i tvoju porodicu.

  • 🇷🇸

    14. septembar 2019 | 09:38

    Ja bih voleo umesto gluposti poput npr pretplate za tv ili tako necega da uz ostale dazbine svaki gradjanin bude duzan da mesecno daje novac za fond za lecenje bolesnih. Npr 200-300 dinara mesecno je poprilicno simbolicno ali to bi bilo sasvim dovoljno da se lece mnogi ljudi. Da vise citamo ovakve vesti kada sve protekne kako treba a ne da stalno citamo kako je hitno potreban novac jer neko maltene umire ili jos gore da citamo one najgore vesti kada neko izgubi borbu sa bolescu jer se nisu prikupila sredstva ili su se prikupila prekasno.

  • Sara

    14. septembar 2019 | 09:09

    Srecan ti rodjendan junace , zelim ti sve najlepse u zivotu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA