≫ 

Devojčice posle tuče u Barajevu, na Instagramu pričale o detaljima: Deca ovako skupljaju pratioce?

Nakon što je snimak objavljen počelo je utrkivanje u tome ko će skupiti više pratilaca. Napravljena je grupa mržnje usmerena protiv devojčica koje su bile nasilne

  • 46

Nakon što je uznemirujući snimak nasilja nad devojčicom u Barajevu uznemirio javnost, te nakon što su podnete krivične prijave protiv nasilnica, a direktoru škole se predviđa smena, priča je dobila neočekivan nastavak na društvenim mrežama - gde deca koriste ovaj ogroman društveni problem kao bi prikupila pratioce i stekla dodatnu popularnost.

Instagram profil koji navodno pripada žrtvi, devojčici koja je dobila batine, prati oko 32.000 ljudi. Da li je to zaista njen profil, nije utvrđeno. Ipak sa njega su poslate reči zahvalnosti za podršku koja joj je ukazana - ali i obećanje da će sve svoje pratioce da reklamira.

barajevo, vršnjačko nasilje

Poruka sa navodnog profila žrtve Printskrin: Instagram

Prvi kome je na taj način osoba koja stoji iza profila pokušala da pribavi bolji status na Instagramu je dečko koji je navodno branio žrtvu nasilja sa snimaka.

- Ovaj heroj me je jedini odbranio od one dve likuše koje su me tukle, tako da, molim vas, najmanje što možemo da uradimo za njega jeste da ga zaprati što više vas. I znam da će biti poruka tipa "jadno zarađivanje pratilaca" i tako, ali razmislite šta bi bilo sa mnom da nije njega. Zato, molim vas da ga što više vas zaprati, jer smatram da je zaslužio i da je to najmanje što mogu da uradim za njega. Volim te puno - napisano je sa ovog profila, uz ime i sliku dečka.

barajevo, vršnjačko nasilje

Prvi koga "reklamira" Printskrin: Instagram

LAJV U KOME SU IZNETI DETALJI NASILJA

Sa navodnog profila žrtve stigao je sinoć i poziv drugima da slušaju prenos uživo koji će voditi njena drugarica - devojčica koja je jutros imala skoro 15.000 pratilaca.

Taj lajv je emitovan oko ponoći, a pratilo ga je 2.400 ljudi. U njemu su dve-tri devojčice prepričavale navodne detalje prebijanja žrtve.

barajevo, vršnjačko nasilje

Uključenje je gledalo oko 2.400 ljudi / Printskrin: Instagram

- (Jedna od nasilnih devojčica) tukla ju je više puta. Razloga nema. Razlog je zato što je prosto eto tako ne voli, to je pod jedan. Pod dva, ona je meni rekla da je nju (žrtvu) prvi put tukla zato što joj je muvala dečka, a drugi put mi je rekla da ju je tukla jer je širila neke gole slike drugih likuša koje nisu njene i pričala da su njene. Ali razlog je što je ne voli - kazala je devojčica sa lajva.

Kako je za Telegraf.rs još prvog dana potvrđeno, žrtva i jedna od nasilnica idu u isto odeljenje u Barajevu, dok druga nasilnica pohađa srednju školu na Zvezdari.

-  (Devojčica koja ide u školu na Zvezdari) se cimala do Barajeva da bi nju tukla. Jedna (žrtvina) drugarica je bila sa (žrtvom), ali nije htela da je brani. A (žrtva) nije mogla da se brani, jer su one bile mnogo jače. Da se branila, još jače bi je udarale - kaže devojčica sa lajva.

Lajv barajevo nasilje

Da li deca koriste ovu situaciju da bi skupili pratioce? Foto: Instagram

Kako kažu, žrtva je sada dobro.

- Direktor škole je rekao da će (jedna od nasilnica) najverovatnije biti izbačena iz škole. Pitala sam (drugu nasilnicu), rekla je da dva meseca neće ići u školu. Kada joj istekne ta kazna, preseliće se kod oca u Italiju i tamo će završiti vanredno - tvrdi devojčica koja je snimala uživo.

Veći deo nasilja koje se dogodilo u utorak nije zabeležen kamerom, dodala je ona, dok je neke trenutke navodno zabeležila sigurnosna kamera škole. Snimak nasilja je bio postavljen na Jutjub, a tako je i došao do policije, tvrde one.

 

Ono što naročito zabrinjava u ovom lajvu je koliko je ovoj deci (ne samo devojčicama koje su vodile lajv, već i onoj koja su ostavaljala komentare) prirodno i lako da se časte psovkama dok usred noći koriste jedan strašan događaj kako bi postala makar i na minut popularna.

Umesto da se zapitaju šta to sa sistemom vrednosti u kome odrastaju nije u redu i da se oni prvi pobune protiv njega, deca se okreću Instagramu i lažnom svetu društvenih mreža, dok se njihov stvarni svet raspada u nasilju, ponižavanju i međusobnom pljuvanju.

GRUPA ZA ŠIRENJE MRŽNJE

Na Instagramu je istovremeno otvorena grupa na kojoj su objavljena puna imena i prezimena nasilnih devojčica, kao i njihove fotografije. Na grupi se devojčice od 14 i 15 godina nazivaju "ku*vetinama", a komentari koji se ostavljaju ispod slika ovih maloletnica gnusni su koliko i njihov čin.

barajevo, vršnjačko nasilje

Grupa mržnje usmerene ka nasilnim devojčicama Printskrin: Instagram

- Maloumni bolid.

- Al je ružna u pi*ku materinu.

- Ku*vetina raspala.

- Naku*čena gaserka, a glupa k'o tuka, može samo da ku*va bude u životu - procenjuje neko ko je u stanju da za drugu osobu napiše nešto ovako užasno.

Koliko daleko su otišla deca na Instagramu, koliko su spremna tek da odu i da li se na ovaj način problem još više produbljuje? Ko su zapravo naša deca, da li dovoljno razgovaramo sa njima i šta trenutno rade?

VIDEO: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    16. septembar 2019 | 15:45

    DECO PRSLI STE SKROZ 100%...JADAN LI JE VAS ZIVOT NA INTERNETU😭😭

  • Zemun

    16. septembar 2019 | 15:58

    Sido rodila si idiota!!!!

  • Gale

    16. septembar 2019 | 15:50

    I sad nek mi neko kaze da nije kriv roditelj. Ma motku u sake pa da vidis kako ce da skuplja pratioce. Da ju je roditelj izudarao kajisem koji put talva nebi bila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA