Skandinavske zemlje mogu nam biti uzor: Vučević sa ambasadorom Finske

Na sastanku je istaknuta dosadašnja uspešna saradnja Novog Sada i ambasade Finske, a gradonačelnik Vučević je upoznao ambasadora Lahdevirta sa potencijalima Novog Sada i Vojvodine

  • 4
Miloš Vučević, Kim Lahdevirt Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Republike Finske Kima Lahdevirta. Tom prilikom gradonačelnik je novopostavljenom ambasadoru poželeo srdačnu dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Srbiji.

Na sastanku je istaknuta dosadašnja uspešna saradnja Novog Sada i ambasade Finske, a gradonačelnik Vučević je upoznao ambasadora Lahdevirta sa potencijalima Novog Sada i Vojvodine.

Ambasador Lahdevirta, kome je ovo prva zvanična poseta Novom Sadu, zahvalio se na gostoprimstvu i izrazio spremnost da se nastavi sa negovanjem postojećih veza i uspostavljanjem novih oblika saradnje. On je takođe uputio čestitke Gradu na osvojenoj prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture 2021.

Miloš Vučević, Kim Lahdevirt Sastanak u Gradskoj kući - Foto: novisad.rs

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će ambasador danas održati predavanje na temu finskog predsedavanja Savetom Evropske unije u kulturnoj stanici „Eđšeg“, i otvoriti izložbu ”Inovativni finski dizajn” koju Ambasada organizuje zajedno sa Fondacijom „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

- Skandinavske zemlje mogu nam biti uzor na mnogim vitalnim poljima društvenog uređenja i delovanja. Raduje nas što ćemo danas, u našem gradu imati priliku da se informišemo o veoma bitnim temama za nas – naglasio je gradonačelnik Vučević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    17. septembar 2019 | 13:43

    TKo je nama su skandalozne zemlje uzor

  • RICINUS

    17. septembar 2019 | 12:30

    Tako je nama su sandalizovane zemlje uzor

  • mama

    17. septembar 2019 | 12:25

    Samo da mi dodjemo do tog nivoa drzave i svjesti a ne ubacis u nas mentalitet velike stvari vode ka propasti jer nit to nas narod moze da skapira nit nasi piliticari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA