≫ 

Najbrutalniji snimci: Deca u Srbiji masovno šeruju klipove tuča i zlostavljanja, i uživaju u tome

Poslednji je slučaj devojčice iz srednje škole u Barajevu koja dobija šamare od dve drugarice, jer je jednu od njih dve navodno nazvala ku*vom

  • 41

Sedmogodišnja devojčica je svoju drugaricu iz razreda jurila po učionici, stezala je za vrat, čupala kosu i udarila je u čelo. Majka devojčice je držala devojčicu M. M. (14) iz Jagodine na ulici dok ju je njena ćerka tukla. U srednjoj školi u Sopotu metalnom šipkom je druga iz odeljenja udario jedan učenik. Đak prvak u Aleksandrovcu pretučen tokom odmora. Trećaci iz Vučja trpeli su vršnjačko nasilje skoro dve godine od druga koji je u procesu inkluzije. A koliko je tek slučajeva u kojima su akteri starija deca? 

Deca koja imaju društvene mreže i šeruju svaki video snimak do kog mogu da dođu, bez obzira koliko brutalan bio i ponižavajući po njihove drugove. Zapravo, čini se da je što britalnije to bolje.

Poslednji je slučaj devojčice iz srednje škole u Barajevu koja dobija šamare od dve drugarice, jer je jednu od njih dve navodno nazvala ku*vom. Nju naizmenično udaraju po licu dve devojčice, dok jedna od njih prethodno trese rukama, pa potom "zavaljuje" šamar. Devojčica u plavom nijednog trenutka nije pokušala da se odbrani. Jedna od devojčica joj preti da će dobiti 300 puta gore batine, ako se požali majci. Oko njih ima druge dece, ali niko ne reaguje, osim jednog dečaka. Ali, i pored njegovog prisustva udarci "pljušte" i dalje.

Žrtva i jedna od nasilnica učenice su prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilna devojčica iz jedne srednje škole sa Zvezdare.

Priča je dobila (ne)očekivan nastavak na društvenim mrežama - gde deca koriste ovaj ogroman društveni problem kao bi prikupila pratioce i stekla dodatnu popularnost. Instagram profil koji navodno pripada žrtvi, devojčici koja je dobila batine, prati oko 32.000 ljudi. Da li je to zaista njen profil, nije utvrđeno.

Ipak sa njega su poslate reči zahvalnosti za podršku koja joj je ukazana - ali i obećanje da će sve svoje pratioce da reklamira.

Potom se pojavio još jedan snimak na kome se vidi kako jedna devojčica drugoj udara šamar, prethodno je optužujući da joj je "muvala dečka". Nije još potvrđeno, ali čini se da je i na ovom snimku ista devojčica koja je zlostavljana u školskom dvorištu u Barajevu.

Kako se na najnovijem snimku vidi, devojčica u beloj majici sučeljava se sa devojčicom u žutoj majici, koja podseća na žrtvu, dok joj druge vršnjakinje diraju kosu i okružuju je. Video, sudeći po zvuku, snimaju dečaci. Pošto su lica devojčica blurovana, jasno se vide samo donje polovine tela. Iz govora tela je jasno šta će uslediti, pogotovo kada nasilnica stavlja ruke na kukove, u stilu "spremi se, sada ćeš dobiti svoje". Posle šamara snimak se naglo prekida i nije jasno da li je zlostavljanje devojčice tu stalo ili su se šamari nastavili.

Zlostavljana devojčica liči na onu koju su vršnjakinje pretukle u dvorištu u Barajevu, ali da li je u pitanju ista osoba, nije potvrđeno.

U međuvremenu se pojavio i treći snimak, a ono što je slučaj učinilo još strašnijim je to što se na snimku čuje kako još jedna ženska osoba kaže da nastave sa udaranjem šamara kako bi snimila video. Deluje da je snimljen istog dana kad i drugi s obzirom na to da je žrtva isto obučena, ali je udara druga devojčica. Ali, taj video, iako objavljen na Instagramu u međuvremenu je uklonjen.

Očigledno da ovde važi ono pravilo da se nešto nije dogodilo ako nije objavljeno na društvenim mrežama. Čini se da su tuče i zlostavljanja često zakazana, odnosno da se nasilnici trude da uz sebe imaju osobu koja će sve da dokumentuje i snimi, jer se na takvo nasilništvo ne odlučuju svakog dana, pa bi svaki takav njihov "nastup" trebalo da bude ovekovečen.

U još jednom objavljenom snimku, korisnik društvene mreže Instagram apelovao je na sve da se deljenjem istog, podigne svest i stane na put nasilju.

U pitanju je još jedna devojčica, a na video snimku čak njih tri ili četiri nasrću na nju. U brutalnom napadu, nasilnice nisu stale ni kada je žrtva pala na zemlju, već nastavljaju da je šutiraju, dok se osoba koja stoji iza kamere sve vreme smeje i navija. Ima li potrebe napomenuti da su huligani sa snimka koji šutiraju devojku u stvari huliganke?

Ili ovaj snimak, na kom devojčica od možda 16, 17 godina upire prstom i pokušava da udari devojčicu koja zarađuje svirajući harmoniku.

Ovakvih video snimaka ima još. Neki incidenti nisu ovekovečeni ili su u međuvremenu izbrisani sa društvenih mreža. Setimo se iživljavanja u Domu učenika srednjih škola u Kraljevu. Akteri su u policiji rekli da je sve bila šala.

Opet, moguće zbog lajkova, klikova ili ko zna čega trećeg.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    18. septembar 2019 | 05:33

    Zlostavljace poslati u popravni dom,I na drustveno korisni rad,pa kad budu skupljali smece oko skole nece biti vise tako opasni,I naravno da bi ovakve scene znacajno uticale na smanjenje zlostavljanja jer bi zlostavljaci od cool faca bili postavljeni na stub srama, bas poput njihovih zrtvi...

  • Stefan 100%

    17. septembar 2019 | 23:55

    Boze zar stvarno zasluzujemo da zivimo 🤢🤮 gadi mi se od ovih nakurcenih klinaca koji jos nisu izasli iz pelena

  • PRC

    17. septembar 2019 | 23:49

    Treba ukinuti društvene mreže, to je najveće zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA