Nakon dva meseca agonije 10.000 ljudi, Centar za socijalni rad u Paraćinu konačno dobio direktorku

Dva meseca zaposleni nisu primali plate, a 10.000 Paraćinaca nije moglo da ostvari svoja socijalna prava

  • 3
paraćin centar za socijalni rad

Printskrin: Google maps

Nakon što su zaposleni u Centru za socijalni rad u Paraćinu dva meseca radili bez plate, a preko 10.000 korisnika socijalne zaštite nije moglo da ostvari svoja prava, jer Centar nije imao direktora koji će na odobrenja staviti svoj potpis, v.d. direktorka konačno je izabrana juče.

Skupštinska većina na jučerašnjoj sednici lokalnog parlamenta, uz četiri uzdržana glasa, donela je rešenje o imenovanju diplomiranog socijalnog radnika Slavice Ristić za v.d. direktora Centra za socijalni rad u Paraćinu.

Rešenje su doneli iako nije stigla saglasnost resornog ministarstva, jer su odbornici, prethodno, odlučili, da takozvano ćutanje administracije tumače kao saglasnost.

Paraćinska ustanova socijalne zaštite od 20. jula ne funkcioniše jer je od tada bez direktora. Kako je Telegraf.rs ranije pisao, zaposleni duže od dva meseca nisu primili platu, a više od 10.000 korisnika socijalne zaštite u toj opštini ne može da ostvari nikakva prava. Iako korisnici domova za decu i lica sa specijalnim potrebama ni u čemu nisu oskudevali, kako su nam rekli, ni gorivo potrebno da bi se oni razvozili na terapije nije moglo da se bez potpisa direktora kupi, zbog čega su se radnici snalazili kako su znali i umeli.

Problem je nastao na relaciji lokalna samouprava-Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ministartvo nije odobrilo predloge za direktora koji su slati sa lokala, dok se sa preporukama Ministartva lokal nije saglašavao.

Slavica Ristić je dugogodišnji radnik Centra, pa će ustanova profunkcionisati čim rešenje koje su doneli odbornici stupi na snagu i v.d. direktorka deponuje potpis.

(Telegraf.rs/Infocentrala)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    18. septembar 2019 | 15:01

    Predsednik opstine je DS zato ga I jasu ovi iz vlasti!!!

  • Brka bre

    18. septembar 2019 | 13:05

    Jel Direktor iz SNS ne verujem daje iz druge strane?

  • VR

    18. septembar 2019 | 14:33

    Koliko građana ima Paraćin kada socijalnu pomoć ima 10 000 korisnika?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA