Odložen početak suđenja optuženom za krađu testova: Tek danas mu uručen optužni predlog tužilaštva

Došlo je do odlaganja na molbu branioca kako bi se pripremila odbrana

  • 1

Početak suđenja Igoru Stamenkoviću, optuženom za krađu testova iz matematike za malu maturu u junu ove godine, odložen je danas u Višem sudu u Beogradu za 22. oktobar.

Do odlaganja je došlo na molbu branioca kako bi se pripremila odbrana, jer je tek danas i njemu i Stamenkoviću uručen optužni predlog tužilaštva.

Stamenković se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio ćutanjem, a na suđenju će moći javno da iznese svoju odbranu. On se brani sa slobode, pošto mu je krajem jula Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kojem je bio nešto više od mesec dana.

Nakon hapšenja je saopšteno da se tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju sa krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Policija je nakon hapšenja saopštila da se Stamenković sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike. Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako je navela policija, sumnja se da je uz pomoć sina rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su ga oni, uz pomoć aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom na to da su testovi iz matematike bili "provaljeni", došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da se prekrstiš

    18. septembar 2019 | 16:48

    Srpsko pravosuđe bi trebalo izučavati na svetskim pravnim fakultetima kao fenomen. Posle toliko meseci od počinjenog dela zakažu suđenje a nisu poslali optužnicu optuženom i braniocu?! Pa to je za rubriku verovali ili ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA