Skupština Srbije usvojila zakon: Stari studenti imaju još 2 godine da završe fakultet

Utvrđenim novim rokovima završetak tih studija predviđen je do kraja školske 2020/2021. godine

  • 9
Stari studenti Printskrin: Telegraf TV

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas Predlog izmene zakona o visokom obrazovanju, kojim se "starim studentima" produžava rok za završetak studija po programu po kojem su upisali fakultete.

"Stari studenti", koji još uvek nisu završili studije, propisivanjem novih rokova i pravila studija, dobili su priliku da svoje školovanje nastave i završe po starom nastavnom planu i programu u periodu u trajanju od dve školske godine.

Utvrđenim novim rokovima završetak tih studija predviđen je do kraja školske 2020/2021. godine, a za studente upisane na integrisane studije iz polja medicinskih nauka do kraja 2021/2022. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кастор

    19. septembar 2019 | 15:44

    Није поштено. Ако за десет година нисам завршио факс, нећу стићи ни за те две.... Стварно срамота! 🤣

  • Aha

    19. septembar 2019 | 18:13

    Nemaju svi tu srecu u zivotu da im je jedina obaveza da uce. Ocigledno ne znate koliko kostaju troskovk studiranja a zamislite nekima nisu roditelji u mogucnosti da sve to plate pa oni moraju da rade. Sa radom od 8 do 10 sati dnevno, ne moze zasigurno da se zavrsi ni prosecan faks a ne neki tezi. Sramota je da svi komentarisu ovo, nece niko tebi uzeti posao ako si sposoban. Mala digresija, studenti koji su duze studirali su mahom mnogo bolji u poslu od bubalica :)

  • ime

    19. septembar 2019 | 18:01

    Ako nakon 5 godina nisi zavrsio faks koji traje 4 godine onda zaista nisi za to. Ako je predvidjeno da traje 4 onda treba da traje 4. Dakle ja nikad ne bih zaposlio nekoga ko je studirao npr 8 godina. Ako mu treba duplo vise od predvidjenog da ga zavrsi po meni nije materijal za fakultet. Ne moze svako ni biti, neko treba i na zanat da ide. Ovo je zaista van pameti-kao da odnovnu skolu zavrsavas 16 godina ili srednju 8...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA